Amalia gaat ‘backpacken’ met 4 beveiligers. Hoe ‘vrij’ is ze eigenlijk?

Prinses Amalia is sinds kort begonnen aan haar tussenjaar. Tijdens dit jaar gaat ze de wereld verkennen. Meiden van haar leeftijd gaan normaalgesproken met een backpack op pad, maar Amalia doet dat ieeeets anders.. Zij neemt vier beveiligers mee.

Backpacken

Helaas is het niet mogelijk voor Amalia om van hostel naar hostel te gaan met een rugzak. De Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging heeft speciaal voor deze wereldreis vier vrouwelijke beveiligers meegestuurd. Daarmee kan Amalia de wereld gaan ontdekken.

De beveiligers zullen tijdens de reis ook altijd bij Amalia blijven. Ook slapen ze in dezelfde hotels. Het klinkt alsof Amalia helemaal geen vrijheid heeft, maar dat is toch niet waar.

Amalia is al gewend dat ze altijd gevolgd wordt door beveiligers. Maar er is een afspraak, de afspraak luidt: horen, zien en zwijgen.

Beatrix zei vroeger al tegen haar beveiligers dat ze niks hoefde te weten wat Willem-Alexander uitspookte. Ze wilde het alleen weten als het ‘echt gevaarlijk werd’. En het lijkt erop dat Willem-Alexander precies hetzelfde gaat doen met Amalia.

De prinses is dus 24 uur omringd door beveiligers, maar de DKBD doet er alles aan om er voor te zorgen dat ze onzichtbaar zijn. Amalia merkt er daarom maar weinig van.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven