Als je vierkante golven in de oceaan ziet – blijf weg van het water en waarschuw anderen onmiddellijk

Van alle potentiële gevaren in de oceaan is er één waarover we niet zoveel praten: vierkante golven.

Dit natuurlijke fenomeen wordt een ‘dwarszee’ genoemd en hoewel het fascinerend is om het te zien, kan het extreem gevaarlijk zijn voor iedereen die erin wordt gevangen, inclusief boten, surfers en vooral zwemmers.

Dit prachtige oceaanfenomeen gebeurt wanneer de golven vanuit verschillende hoeken botsen en vierkanten vormen in het water. De afbeelding hierboven is van Île de Ré, een eiland voor de westkust van Frankrijk waar dit vaak voorkomt.

Het gebeurt wanneer golven van het ene weersysteem doorgaan, ook al heeft een verandering in de wind verschillende golven veroorzaakt.

De golven lopen dan schuin van elkaar en veroorzaken deze verbazingwekkende aanblik.

Wanneer dit zich voordoet, kan het vele nieuwsgierige toeschouwers aantrekken.

Maar wat onder deze verbazingwekkende aanblik ligt, zijn stromingen die alles op zijn pad in de lucht kunnen gooien, inclusief iets zo groot als een schip.

Experts waarschuwen om weg te blijven

Het is moeilijk om te bepalen wat schepen heeft doen slopen, maar onderzoekers geloven dat veel schepen zijn gekapseisd als gevolg van deze sterke stromingen.

Boten en schepen worden geacht over de golven heen te varen, maar als een schip golven nadert van alle kanten, is het erg gevaarlijk.

Je moet altijd uit de oceaan blijven en anderen waarschuwen als je zulke golven ziet. Maar geniet alsjeblieft van ver, of door ze te bekijken in de onderstaande video:

De oceaan is heel krachtig en we moeten er altijd op letten, maar vooral wanneer we deze betoverende blik zien. Deel deze waarschuwing alsjeblieft, zodat je dierbaren dit ook in de gaten kunnen houden!