Als je dit voor de deur ziet, weet je dat inbrekers je huis in de gaten houden

Wanneer dit voor de deur ligt, weet je dat inbrekers je huis in de gaten houden

Er bestaan al eeuwenlang vernufte trucjes voor inbrekers om woningen binnen te drinken. Na plakband en een tandenstoker, gebruiken inbrekers nu een nieuwe truc. De autoriteiten willen mensen hier bewust van maken.

Het gaat om een trucje waarmee kwaadwillende mensen en geboefte heel simpel kunnen zien of bewoners op vakantie zijn.

Tuinaarde

Er bestaan gelegenheidsdieven en mensen die zich tot in de puntjes voorbereiden om een woning binnen te dringen. Tot de laatste categorie behoren inbrekers die gebruikmaken van een nieuwe truc.

Het lijkt moeilijk te geloven, maar het gaat om een truc met tuinaarde. Dit is de afgelopen week in Rotterdam meermaals gebeurd.

Volgens de Veiligheidsregio Rijnmond-Oost troffen bewoners tuinaarde op hun dorpels aan. ”Hiermee wordt gekeken of bewoners op vakantie zijn. Wanneer je thuis bent, laat je geen aarde voor je deur liggen en maak  je dat schoon. Het is erg slim van inbrekers.”

Markeringen

Markeringen zijn al zo oud als de weg naar Rome. Met takjes of een papiertje tussen de deur, kan men eenvoudig zien of je thuis bent. Wanneer het er na twee dagen nog steeds zit, is de kans groot dat de bewoners niet thuis zijn, want de deur is 2 dagen niet open gegaan.

Bij de inlichtingendiensten zijn ze verbaasd: ”Plakband en tandenstokers kennen we, maar tuinaarde? Dat is nieuw voor ons!”

Wanneer je dit voor de deur ziet, weet je dat inbrekers je huis in de gaten houden

Campagne

De gemeente Rotterdam heeft besloten de truc op te nemen in een voorlichtingscampagne tegen inbraken. Met een zeer opvallende bakfiets worden inwoners bewust gemaakt van woninginbraken. Ook krijgen mensen informatie over hoe de boeven te werk gaan.

Het is nodig, want inbraken komen nog steeds vaak voor in ons land. Helemaal in de zomer, aangezien veel mensen dan vakantie nemen en niet thuis zijn.

De gemeente is duidelijk: ”Veel mensen denken dat hen dit niet overkomt. Ze doen even boodschappen en laten een raam open. Maar ook wanneer je op vier hoog woont kunnen mensen in je woning komen. Iemand anders kan makkelijk de deur van een flat opendoen.”

Er zijn daarom drie stelregels voor wanneer je op vakantie gaat. Sluit ramen en deuren, leg belangrijke spullen uit het zicht en doe een lampje aan.”

Scroll naar boven