Allochtonen laten Belgische jongen knielen: ‘Kus onze voeten”

Namen en foto's mogelijke daders uit Zelzate online gezet: ''Dit zijn ze!''

Bij onze zuiderburen is het flink mis. Er zijn beelden uitgelekt uit Zelzate, waar tieners worden omsingeld en vervolgens worden afgetuigd door allochtonen. De ijzingwekkende video’s hebben zelfs Elon Musk, de baas van X, bereikt.

Weerloos

De feiten dateren van vrijdagvond tijdens de Augustuskermis in Zelzate. Op beelden is te zien hoe een groep jongeren een weerloze tiener vernedert en toetakelt.

De groep gaat zo ver, dat ze de huilende jongen hun voeten laten kussen. Omdat hij geen kans maakt tegen een grote groep, doet hij maar wat ze vragen.

Iemand duwt het hoofd van de jongen, die in tranen is uitgebarsten, naar beneden. Dan moet hij de voeten kussen van vijf anderen. Vlak daarna krijgt hij klappen van elke kant.

Van Twitter mogen we deze beelden blijkbaar niet verspreiden. Daarom kun je de video bekijken door te klikken op de tweet. Of via deze link.

Allochtonen

Ook gaat er een video rond waarop een meisje aan haar haren wordt getrokken. Nadat ze op de grond is gevallen, wordt ze vernederd en een paar keer tegen haar hoofd gemept. Lokale inwoners spreken van een tiental jongeren (van buitenlandse afkomst) die de buurt al tijdenlang onveilig maken. Niemand grijpt echter in.

De beelden gaan door merg en been en gaan veelvuldig rond op sociale media. Zelfs in de Verenigde Staten wordt nu op de beelden gereageerd.

Ook deze beelden kunnen niet ingevoegd worden. Klik op de tweet of op deze link om ze te bekijken.

Elon Musk

Elon Musk, de grote baas van X (Twitter) reageert ook op de beelden. Hij noemt de feiten op X ‘messed up’. In de tweet wordt gesproken over Marokkaanse migranten die een eenzame Belgische jongen dwingen te knielen en hun voeten te kussen. De identiteit van de daders is echter nog niet bekend.

Musk postte ook een uitroepteken bij een tweet van Vlaams Belang-voorzitter Tom van Grieken. Die deelde de beelden en wil van zijn volgers weten of dit echt de samenleving is waarin mensen willen leven. Musk onderstreept die vraag door een uitroepteken te plaatsen.

Autoriteiten

De beelden zijn inmiddels ook bekend bij de autoriteiten. Zowel de jongen als het meisje zijn minderjarig. Er zal direct een onderzoek worden ingesteld.

Scroll naar boven