Alles gaat weer mis: Trein- en vliegverkeer helemaal plat

Alles ligt volledig plat: Treinen rijden niet, Schiphol annuleert honderden vluchten

Nederland werd vanmorgen wakker onder een klein laagje sneeuw en dat zorgt voor nationale chaos. Op de wegen zorgt het voor honderden kilometers aan file, terwijl het treinverkeer compleet in de war is en er op Schiphol honderden vluchten geannuleerd zijn.

Enorme file

De weersomstandigheden zorgen voor een flinke chaos in de ochtendspits. Rond een uurtje of acht, stond er al ruim 1.000 kilomter aan file. Dat neemt nu stapsgewijs af.

Op de A4 van Den Haag in de richting van Amsterdam kan men tussen Leidschendam en Schiphol langzaam rijden. Volgens een medewerker van de ANWB gaat het om een hele lange afstand.

 

Treinverkeer ligt plat

Wanneer de temperatuur daalt en er blaadjes of sneeuw op het spoor valt, zorgt dat altijd voor ellende bij de NS. En ook nu is dat weer het geval. Rond Schiphol, Hilversum en Amersfoort rijden momenteel minder of helemaal geen treinen. De NS wijst op het weer als oorzaak.

Schiphol kan het niet meer aan

Luchthaven Schiphol, zo’n beetje de enige Europese luchthaven waar het altijd mis is, kan het winterweer ook niet aan. Een woordvoerder van het vliegveld meldt dat meer dan honderd vluchten vertraging hebben en dat tientallen vluchten vandaag niet kunnen doorgaan.

Schiphol verwacht dat het vliegschema de rest van de dag verstoord is door de weersomstandigheden. Het is daarom goed om te kijken of jouw vlucht doorgaat, voordat je voor niets naar het vliegveld afreist.

Code geel

Het KNMI houdt alles nauwlettend in de gaten, maar heeft code geel afgegeven voor heel Nederland. Dit vanwege gladheid.

Scroll naar boven