Alleenstaande vader met kleine kindjes afgesloten van stroom en gas

Energierekening komende winter gigantisch: ''Niet meer te betalen''

Een alleenstaande vader uit Beekdaelen (Limburg) mag van de rechter worden afgesloten van stroom en gas. Het maakt de rechter niets uit dat man kleine kinderen heeft die hij warm moet zien te houden.

De Limburger had een kort geding aangespannen tegen Enexis. Hij vindt dat de beheerder van het stroom- en gasnet hem niet mag afsluiten, omdat hij een contract heeft bij een energieleverancier. Volgens Enexis zegt dat de man liegt, zodat de netbeheerder verplicht is hem af te sluiten.

Alleenstaande vader met kleine kindjes afgesloten van stroom en gas

Rechter: sluit maar af

Volgens de man heeft hij een contract bij energieleverancier NLE. Hij stelde geen bericht te hebben ontvangen over een beëindiging van het contract en beweerde bovendien elke maand zijn voorschot netjes te betalen.

Daaraan toegevoegd verwees hij naar een regeling van de overheid, die voorschrijft dat kwetsbare klanten vanwege de hoge energieprijzen tot 1 april dit jaar niet kunnen worden afgesloten wanneer ze hun factuur niet (volledig) betalen. Als eis wordt dan echter wel gesteld dat wanbetalers afspraken maken met de energieleverancier over een betalingsregeling.

Meerdere waarschuwingen

De rechter vindt dat Enexis heeft aangetoond dat NLE, of opvolger Budget Thuis, het contract met de man heeft gestopt per 22-08-2022. De man kan niet bewijzen dat dit niet zo is. Daarnaast vindt de rechter niet dat de man kwetsbaar is.

Enexis heeft meermaals contact gezocht met de man om hem te vertellen dat hij een energiecontract moet afsluiten. Hier is door de man nooit op gereageerd. De rechter oordeelt daarom dat de afsluiting terecht is en wil dit niet ongedaan laten maken.

Scroll naar boven