Alleenstaande vader (23) is leven met kind zat, wil hem afstaan ter adoptie

Alleenstaande vader (23) is leven met kind zat, wil hem afstaan ter adoptie

Voor de meeste mensen is vader of moeder worden het mooiste wat er is. Helaas geldt niet voor iedereen. Op het forum Reddit heeft een anonieme vader zijn beklag gedaan over zijn leven met een kind. Hij wil nu zijn zoon zelfs afstaan ter adoptie.

De vader, die beweert 23 jaar te zijn, zou zijn toenmalige vriendin gesmeekt hebben om geen abortus te laten plegen. Zijn ex-vriendin vertelde hem dat hij zich moet gaan concentreren op alleenstaand ouderschap. Zij wilde zelf niet meer in beeld zijn.

Gebreken

De man schrijft dat hij daarmee akkoord is gegaan. Hij verwachtte af te sturen en een goedbetaalde baan te vinden. Hij was ervan overtuigd goed voor zijn zoon te kunnen zorgen.

Maar inmiddels heeft de man er spijt van. In plaats van het leven als vader te omarmen, wijst hij op de ‘gebreken’ die hij nu ervaart. Hij klaagt over zijn sociale leven en heeft geen tijd om met vrouwen te daten.

Geen vrienden meer

”Ik voel me moe en afgesloten van de wereld. Mijn enige vriend is mijn zoon. Tussen werk en hem heb ik geen vrije tijd. Het enige wat ik in mijn vrije tijd doe, is met hem naar het park gaan, naar kindershows kijken enzovoort.”

”Ik voel me gewoon ongelukkig. Het begin de vorm aan te nemen van vijandigheid jegens mijn zoon en ik wil niet dat zoiets gebeurt.”

Adoptie

”Ik wil een geweldige vader zijn die van zijn kind houdt, maar ik kan het niet. Ik probeer het al twee jaar. Je hoort altijd over de onvoorwaardelijke liefde die je voor een kind zult voelen. Bij mij ontbreekt dat stukje. Ik voel dat helemaal niet en ik wil iets anders in mijn leven.”

De man vraagt medegebruikers op het forum of ze hem een ‘stuk stront’ vinden als hij zijn zoontje ter adoptie zou afstaan.

”Waarom ik dit overweeg is omdat ik denk dat zijn jeugd alleen maar erger zal worden naarmate ik ongelukkig wordt. Hij zal beter af zijn bij een stabieler gezin.”

Bron: Cafemom

Wat gaat er door je heen wanneer je dit leest? Laat het weten in de reacties op Facebook!

Scroll naar boven