Alleenstaande moeder bevalt van drieling – realiseert snel de waarheid en wordt gedwongen moeilijke beslissingen te nemen

Vraag het een alleenstaande moeder of vader in de wereld en zij zullen je vertellen hoe vermoeiend het kan zijn om een kind helemaal alleen op te voeden.

Voor de 25-jarige Hayley Arsenault is ‘vermoeiend’ misschien niet het juiste woord – ze had niet blijer kunnen zijn toen ze hoorde dat ze zwanger was.

Dat was totdat ze ontdekte dat ze niet één, maar drie kinderen kreeg!

Zoals je je waarschijnlijk wel kunt voorstellen, is één kind al tijdrovend … maar een drieling?

Hayley was wanhopig en ging dus online om hulp vragen. De reactie die ze kreeg had ze nooit verwacht..

Nadat Haley was bevallen van de jongens Hogan, Rylan en Finn, waren haar dagen enkel gevuld met borstvoeding, luiers vervangen, baden en schoonmaken.

Haley’s moeder was in staat om haar in het begin een korte tijd te helpen, maar de oma van de baby’s woonde ver weg en moest uiteindelijk weer terug naar huis.

Al snel raakte Hayley in paniek en in wanhoop schreef ze een oproep op Facebook die zich als een lopend vuurtje verspreidde.

Veel mensen zagen Hayley’s oproep en al snel reageerde drie vrouwen die meer dan alleen advies aanboden. De dames wilden Hayley drie extra paar handen geven; drie keer de oma’s en steun voor de jonge moeder.

Jenny MacDougall, Alice Mokler en Anita Arsenault (die geen familie van Hayley zijn) zijn allemaal zusters en ze weten hoe moeilijk het is om een jonge baby op te voeden … laat staan drie.

Jenny vertelde CBC: “Ik weet hoe het is om een baby te hebben. Het is een hoop werk. Toen ik hoorde dat ze er drie had, kon ik echt begrijpen hoe vermoeiend het moest zijn. ‘

Misschien zijn sommigen bekend met het oude gezegde “het kost een dorp om een kind op te voeden”. Vroeger was het vanzelfsprekend, dat je gezin niet alleen bestond uit je moeder, vader en broers en/of zussen. Er werd verwacht dat het hele dorp een veilige omgeving was waarin de kinderen zouden kunnen opgroeien.

Het blijkt dat dit nog steeds bestaat in de wereld van vandaag. Gelukkig leeft Hayley in een samenleving waar dit nog gebruikelijk is.

Hoewel de stad Tignish, Prince Edward Island, Canada, slechts 800 inwoners heeft, kon Hayley een geweldig antwoord krijgen na haar oproep.

Deze drie geweldige zussen toonden de kwaliteiten van solidariteit en hulpvaardigheid op een triomfantelijke wijze – ze wilden echt voor deze drie fantastische kinderen zorgen!

Nu is er een oma voor elke jongen, wat betekent dat ze allemaal de aandacht en zorg krijgen die ze nodig hebben. Jenny, Alice en Anita helpen ook met huishoudelijke klusjes en zorgen voor de baby’s zodat Hayley van tijd tot tijd kan rusten. Bovendien geeft hun vrijwilligerswerk de zusters ook de kans om tijd met elkaar door te brengen. Deze gelukkige dames kunnen gewoon niet genoeg krijgen van de vreugde die de kinderen brengen.

“Voor mij is het een geschenk om hier te komen,” zegt Jenny.

Wendy en Billy Arsenault, de biologische grootouders van de drieling, helpen ook zo nu en dan. Billy beweert dat de ze ongeveer 250 luiers per week verwisselen, wat iets zegt over de omvang van de baan. Hij geeft toe dat hij niet weet wat de familie zou hebben gedaan zonder de hulp van Jenny, Alice en Anita.

“Het is al vermoeiend zoals het nu is, maar het zou nog vermoeiender zijn. Iedereen heeft geweldig geholpen, “vertelde hij aan CBC.

Ondertussen heeft Hayley alleen maar lof voor haar de drie wijze vrouwen.

“Om vreemden binnen te laten komen en echt een connectie te maken met je baby’s is best moeilijk”, zei ze. “Het worden mensen die je kent en vertrouwt en dat is het belangrijkste.”

Deze drie geweldige dames hebben bewezen dat oma’s een ongelooflijk verschil kunnen maken. Terwijl ze hun magie blijven verwerken in het leven van Hayley, doen ze meer dan iemand zich had kunnen voorstellen.

Zonder deze vrouwen zou Hayley haar baby’s niet zo’n goede opvoeding kunnen bieden!

Deel dit met al je vrienden en familie om hulde te brengen aan Jenny, Alice en Anita … wat een fantastische mensen!

Bron: CBC

Laat een reactie achter

Scroll naar boven