Alle vossenjachten in het VK gingen dit jaar gewoon door ondanks de strenge coronamaatregelen

De jaarlijkse vossenjacht in het VK, wat op tweede kerstdag plaatsvind ging gisteren gewoon door. Ondanks het feit dat de verouderde praktijk dit jaar grotendeels werd geannuleerd als gevolg van de beperkingen van Covid-19.

De toch al controversiële activiteit is naar verluidt verminderd, met optochten in het centrum van de stad die werden afgeblazen, maar de jacht werd nog steeds bekritiseerd omdat miljoenen mensen de kerstperiode alleen moesten doorbrengen – vooral in de gebieden waar de regels extra streng gelden.

De verhuizing werd bekritiseerd door de Arbeiderspartij, die suggereerde dat de jagers in staat waren om door te gaan, waaruit bleek dat er ‘één regel was voor de conservatieven en hun vrienden, een andere voor alle anderen’.

De Countryside Alliance, een pro-jachtgroep, zei dat de traditie bij de strengere gebieden was opgeschort maar elders werd het aantal jachtpakketten verminderd, waardoor het publiek niet in staat was om de tweede kerstdag bij te wonen.

Polly Portwin, het hoofd van de Countryside Alliance, zei: “Net als andere buitensporten heeft de jacht vandaag de dag op een Covid-veilige manier kunnen doorgaan en biedt het degenen die hebben kunnen deelnemen een kans om van het platteland te genieten.”

“We hopen dat alle jagers elkaar op tweede kerstdag in 2021 weer kunnen ontmoeten in dorpen en stadscentra en de tienduizenden supporters kunnen verwelkomen voor wie dit evenement een integraal onderdeel is van hun jaarlijkse festiviteiten.”

De Middleton Hunt, gevestigd in Yorkshire, is meestal gastheer voor twee Boxing Day (vossenjachtdagen) bijeenkomsten, een in Malton en een in Driffield. Maar dit jaar werden de activiteiten verplaatst, weg van de bewoonde gebieden.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven