Alle modellen op donkerrood: ”Hitte maakt plaats voor noodweer”

Alle modellen op donkerrood: ''Hitte maakt plaats voor noodweer''

Mensen die nog graag naar het strand willen, hadden dat vandaag moeten doen. Vanaf aanstaande dinsdag staat ons ongenadig noodweer te wachten. Dat meldt Weeronline zojuist via Twitter (X). En wie denkt dat het meevalt, kan beter even verder lezen.

Noodweer

Volgens de specialisten van Weeronline gaat het weer ‘flink omslaan’, waarbij zware bliksem de hitte verdrijft uit ons land.

Vandaag

Vandaag is er nog niets aan de hand. We kregen lekker veel zon en tropische temperaturen die op sommige plekken tot wel 33 graden zijn opgelopen. Vandaag was eigenlijk de laatste dag van de ‘bonuszomer’. Vanaf morgen gaat het weer omslaan.

Morgen

Vanaf morgen gaat het he-le-maal de verkeerde kant op. In de loop van de middag neemt de bewolking flink toe, waarmee de kans op buien ook toeneemt.

De wind gaat draaien, waardoor er minder warme lucht ons land gaat binnenstromen. Daarmee zitten we nog niet gelijk in de kou.

Morgen wordt het aan de kust 29 graden, en landinwaarts kan dat oplopen tot 30 graden. Maar morgenavond en gedurende de nacht, gaat het voor het eerst flink los. Verwacht wordt dan het dan al flink gaat onweren.

Alle modellen op donkerrood: ''Hitte maakt plaats voor noodweer''

Dinsdag

Maandag wordt dus nog even flink zweten. Maar op dinsdag is dat einde verhaal. De temperatuur zakt naar 25 graden, wat nog steeds aangenaam is.

Maar er zullen zich meer en meer wolkenvelden vormen, waarmee de kans op regen- en onweersbuien toeneemt. Er wordt gewaarschuwd dat het landinwaarts het meest heftig gaat worden. Dinsdagmiddag- en avond komen daar de allerzwaarste buien voor.

Woensdag

Op woensdag wordt het nog kouder, maar met een graadje of 20 hebben we nog steeds maar weinig te klagen. Hoewel de ochtend gekenmerkt gaat worden door buien, trekken deze rond het middaguur weer weg. Dan zal de zon doorbreken en blijft het verder droog.

We moeten dus alleen de dinsdag even overleven.

Scroll naar boven