Alexandra is dolblij met haar SOA: ”Het is een zegen van God”

Alexandra is dolblij met haar SOA: ''Het is een zegen van God''

Alexandra Harbuhska liep in 2011 een soa op toen ze het onveilig deed met iemand waarmee ze verkering had. Hoewel ze eerst treurde is ze nu van mening dat genitale en orale herpes ‘een geschenk van god’ is en ze heeft zelfs een stichting opgericht.

Aan Mail Online legt Alexandra uit dat ze ondanks haar aandoening enorm opgewekt door het leven gaat. Sterker nog, de ziekte heeft haar geholpen haar leven een andere invulling te geven.

Langdurig proces

Toch duurde het even voordat Alexandra het godsgeschenk wilde omarmen. ”Ik raakte in een depressie, want niemand wil een soa. Het was verwoestend, verpletterend en verstikkend. Het duurde maar liefst twee jaar voordat ik het verwerkt had. Ik werd 30 en dacht: ‘Ik kan zo niet blijven.”

”Ik heb elke dag gehuild, maar ik kwam niet meer uit de mist. Ik woonde bij mijn ouders en moest alles op een rijtje krijgen zoals mijn drankgebruik. Ook moest ik leren mezelf te accepteren.”

Alexandra eet nu veel gezonder en beperkt haar drankgebruik. Daarnaast heeft Alex TikTok video’s geplaatst over haar ‘soa’ en is ze de organisatie Life With Herpes begonnen om meer bekendheid te geven aan de ziekte.

Boodschappen van God

Alexandra is inmiddels getrouwd en heeft samen met haar man een zoon. Inmiddels is ze ervan overtuigd dat de soa door God aan haar is gegeven en niet door haar ex-vriendje.

”God heeft me onderweg boodschappen gegeven dat ik niet op het juiste pad was. Ik was niet wie ik had moeten zijn. God gaf me daarom herpes zodat ik wakker zou worden en veranderingen zou aanbrengen in mijn leven. Ik ben ervan overtuigd dat mijn soa een wake-up call was.”

”Sterker nog, een zegen van boven. Als we zien dat deze veranderingen mijn leven hebben verbeterd en me hebben gevormd tot de persoon die ik nu ben, dan is het een zegen” zei ze. “Ook al is herpes krijgen iets wat niemand wil meemaken, het was een belangrijke fase in mijn leven. Het krijgen van herpes was een zegen in mijn leven omdat het me in staat stelde me te richten op wie ik ben en te leren van mezelf te houden en te groeien met zelfvertrouwen” besloot ze.

Scroll naar boven