Alex is boos op mensen die hondenpoep niet opruimen, prikt vlaggetjes in drollen

Alex is boos op mensen die hondenpoep niet opruimen, prikt vlaggetjes in drollen

Alex Stouten uit Nieuwveen ergert zich groen aan geel aan hondenzitters die zonder poepzakje de deur uit gaan en de uitwerpselen van hun hond weigeren op te ruimen. Het zit Alex zo diep, dat hij dagelijks rondspeurt naar vergeten poep. Hij prikt in elke drol een vlaggetje.

Vervolgens maakt hij een foto van de drol met vlaggetje en plakt die op een lantaarpaal. Het bijschrift luidt: ”Herkent u de door uw hond achtergelaten uitwerpselen? Alex vindt zichzelf ludiek met zijn actie en hoopt mensen ervan te doordringen poep op te ruimen.

”De meeste hondenbezitters zijn keurige, vriendelijke mensen. Maar er zitten op varkens tussen die niks opruimen. Je ziet ze niet, je betrapt ze niet”, aldus de gefrustreerde Alex.

Toch een iemand betrapt

Tenminste, een keer heeft hij zo’n ‘crimineel varken’ betrapt. ”Een vrouw liet haar hond zitten en liep vervolgens door. Ik zei: ‘Gaan we dat nog opruimen? Ik loop hier, en mijn kleinkinderen ook. Heb je zelf ook kinderen? Dan hoef ik jou niks te vertellen.’ ‘Maar ik heb niks bij me’, antwoordde ze. ‘Je hebt toch je hand? Ruim het gewoon op.’ Het was geen vervelend praatje, ze heeft het uiteindelijk toch opgeruimd.”

Verse drollen zeldzaam

Het drollenvangen zit soms flink tegen. Tegen het Algemeen Dagblad zegt Alex nog geen enkele verse drol gevonden te hebben. ”Bij mijn rondje gisteren heb ik niks zien liggen. Het is de bedoeling om mensen ervan bewust te maken dat dit speelt en zo niet moet. Het is ludiek, hopelijk werpt het vruchten af.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven