Alex (67) loopt al 40 jaar de wereld rond met alleen een tas

Alex

De meeste mensen leven elke dag in een sleur. Vroeg opstaan, naar hun werk gaan, dezelfde supermarkt in dezelfde woonplaats. Totdat ze bezwijken. Hoe anders is Alex Pluijmers. De Nederlander is 67 jaar en reist al veertig! jaar de wereld rond.

Wereld zien

Het verhaal van Pluijmers is opmerkelijk te noemen, maar we kunnen in ieder geval zeggen dat hij alles uit het leven haalt.

Alex besloot op 27-jarige leeftijd uit het systeem te stappen. Huur betalen, gas, licht en water, gemeentebelasting en ga zo maar verder. Het was niks voor hem.

De avonturier reist inmiddels al veertig jaar in zijn uppie de wereld rond. Zijn tocht heeft hem al in 57 landen gebracht. Hij reist solo, en heeft alleen een tas.

‘Niet wennen’

Pluijmers is afkomstig uit Eindhoven. Aan de Argentijnse krant Tiempo vertelt hij dat hij niet kon wennen aan het leven in Nederland.

”De droom begon toen ik zeventien jaar oud was. Ik was altijd avontuurlijk. Ik kende heel Europa, Azië en Noord-Amerika”

Tas

Alex heeft dus enkel een tas als bezit. Gekscherend noemt hij dat zijn huis. Simpelweg omdat hij niets aners bezit, maar dat heeft hij ook niet nodig.

In 2016 kwam hij aan in Zuid-Amerika, van waaruit hij aan zijn volgende reis begon: vanaf Panama naar de zuidelijkste stad van Argentinië lopen.

Hij heeft al veel kilometers afgelegd, want momenteel verblijft hij in San Juan. Hij wil nu naar zijn eindbestemming lopen en dat is Ushuaia.

3.200 kilometer

Hij zit langs de weg met een bordje waarop geschreven staat: ”Mijn droom is naar Ushuaia te gaan.” Inwoners van San Juan lopen voorbij, vragen hem naar zijn verhaal en gaan weer door.

Alex (67) loopt al 40 jaar de wereld rond met alleen een tas

Ushuaia is de meest zuidelijke stad ter wereld en is gelegen aan het Beaglekanaal in Argentinië. Vanuit San Juan is dat wel eventjes lopen.

Om precies te zijn moet hij nog 3.200 kilometer voltooien met de benenwagen. Als hij dagelijks twaalf uur lang zou lopen, is hij twee maanden onderweg.

Alles genoteerd

De Nederlander is uniek, dat kunnen we rustig stellen. Maar wat nog mooier is, is dat hij alles genoteerd heeft sinds hij aan zijn wereldreis begon. Alles wat hij heeft meegemaakt heeft hij opgeschreven.

Alex wil voor zijn zeventigste verjaardag in totaal zeventig landen bezocht hebben. Wanneer hij de tijd rijp vindt, wil hij in Canada gaan wonen.

Scroll naar boven