Alec Baldwin schiet cameravrouw dood op de set van nieuwe film

Hollywood acteur Alec Baldwin heeft deze donderdag een dodelijk schot gelost met een wapen wat in de eerste instantie een rekwisiet moest zijn. Cameraregisseur Halyna Hutchins is daarbij om het leven gekomen.

Per Helikopter naar ziekenhuis

De 42-jarige regisseur werd vervolgens per helikopter naar het ziekenhuis gebracht. Een paar uur later stierf ze aan haar verwondingen. Ook regisseur Joel Souza is met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Tijdens de opnames van de nieuwe western-film moest Baldwin voor een scène schieten met een wapen waar normaliter losse flodders voor worden gebruikt. Dit ging helemaal mis. Hoe dit heeft kunnen gebeuren is tot dusver niet duidelijk. Wat misschien nog opmerkelijker is, is het feit dat er niemand is gearresteerd. Wel zijn de opnames van de film stilgelegd.

Een paar uur voor het ongeluk plaatste de acteur nog een foto op Instagram. De foto is inmiddels verwijderd.
Het is echter niet de eerste keer dat er een dodelijk ongeluk gebeurd met een nep-wapen op een filmset. Het bekendste ongeluk is die van de zoon van Bruce Lee, Brandon Lee, die in 1993 tijdens het filmen van The Crow ook werd doodgeschoten.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven