Aldi verkoopt gokspel voor kinderen, krijgt woedende telefoontjes

Aldi verkoopt gokspel voor kinderen, krijgt woedende telefoontjes

Een opmerkelijke actie bij de supermarkt Aldi deze week: voor nog net geen 30 euro kun je er een pokerset voor kinderen aanschaffen. “Aldi verkoopt gokspelletjes voor kinderen vanaf 10 jaar… Te zot voor woorden”, schrijft Melissa Depraetere, fractieleider van Vooruit, op Twitter.

De actie van Aldi lokt gemengde reacties uit. Toch is de winkelketen lang niet de enige die zulke pokersets verkoopt. Ook bij speelgoedwinkels Fun en Dreamland liggen pokerspelletjes voor kinderen in de rekken. Depraetere stuurde een gefrustreerde tweet de wereld in, waarbij ze zich niet geschroomd voelde om uit te halen naar N-VA. “Vorige week vertaagde N-VA het reclameverbod op gokken, deze week verkoopt Aldi gokspelletjes voor kinderen vanaf 10 jaar… Te zot voor woorden”, klinkt het.

Het reclameverbod waar ze het in haar tweet over heeft, werd eind vorig jaar aangekondigd door minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). De nieuwe wet zou strengere regels omvatten voor de goksector, al moet die wel nog gestemd worden. Naast het verdwijnen van gokreclame op tv en radio, op websites en sociale media, in kranten en tijdschriften en op affiches in de straat, zal ook de minimumleeftijd voor gokken en weddenschappen vanaf 1 juli 2023 overal verhoogd worden tot 21 jaar.

Scroll naar boven