Aldi-manager onthult supermarktgeheim: ‘We hebben trucjes bij de kassa’

Aldi-manager onthult supermarktgeheim: 'Hebben trucjes bij de kassa'

De Amerikaan Matthew Lesky is manager van een Amerikaanse Aldi. Lesky is razend populair op het sociale platform TikTok. In een video vertelt hij tegen zijn 305.000 volgers hoe het mogelijk is dat medewerkers boodschappen zo snel mogelijk proberen te scannen.

Statistisch rapport

Dat komt doordat kassamedewerkers letterlijk worden ‘getimed’. Na afloop van hun shift krijgen zij een rapport met statistieken. Hierin staat onder meer informatie over hoeveel tijd er zit tussen verschillende klanten.

In andere woorden wordt er gekeken naar de snelheid waarmee producten worden gescand. Volgens Lesky proberen caissières hun eigen tijden te verbeteren, door zo snel mogelijk te scannen.

Of zij dit voor de lol doen, of dat hier wellicht een target op staat (of bonus) is helaas niet bekend.

Klanten niet altijd tevreden

Er zijn altijd overenthousiaste medewerkers. Zo moet Lesky erkennen dat er wel eens klachten binnenkomen van klanten die hun boodschappen ‘verpletterd’ zien worden. De manager biedt hier zijn excuses voor aan, maar vraagt begrip voor ‘de speciale werp-vaardigheden van goed getrainde medewerkers’.

In onderstaande video zie je een razendsnelle kassamedewerker. Hij werkt niet bij de Aldi, maar bij het Amerikaanse Wal-Markt. Over skills gesproken.

Werpen is een vak

In een andere video vertelt Lesky wat meer over ‘werpen’, supermarkt-jargon voor het scannen van producten. ”Normaal zou je denken dat je iets zou pakken en het op die manier zou verplaatsen”, terwijl hij een item van de ene naar de andere kant doorgeeft met z’n handen. ”Maar als je die beweging duizend keer per dag doet, wordt het heel gemakkelijk om het te gooien. Je creëert als het ware een soort werptunnel.”

Scroll naar boven