Al 18 bewoners overleden in verpleeghuis waar Sinterklaas op bezoek kwam

De hoeveelheid mensen die zijn gestorven door het bezoek van Sinterklaas aan het verpleeghuis in Mol blijft maar stijgen. Woensdag waren er 110 mensen besmet en 4 mensen overleden. Dit aantal is nu opgelopen tot 18 bewoners die zijn overleden. Volgens VTM Nieuws komt dit door het sinterklaasbezoek van twee weken geleden.

Ongeveer twee weken geleden kwam Sinterklaas op bezoek bij een verpleeghuis in Mol. De sinterklaas heeft zeer waarschijnlijk een groot deel van de bewoners met het coronavirus besmet. Een aantal dagen nadat Sinterklaas was geweest waren er steeds meer mensen die positief op het coronavirus testten.

Jozef Mast (88) en zijn vrouw raakten allebei besmet met het coronavirus maar zijn gelukkig weer aan het herstellen: “Ik voel me wel veel beter dan een week geleden, maar ik ben nog heel snel moe”, liet de man aan VTM Nieuws weten. Jozef was wel erg geschrokken omdat er meerdere mensen om zich heen zijn overleden aan het virus. “Er zijn al drie mensen van de tafel weggevallen, dat doet toch iets”, zegt hij.

Het is niet zeker of de ‘Sinterklaas’ de enige is die voor zoveel besmettingen heeft gezorgd.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven