Akwasi maakt comeback op televisie – ongemakkelijk moment bij HLF8

Akwasi is terug gekomen in de schijnwerpers. Tijdens de talkshow HLF8 maakte hij zijn comeback. Johnny de Mol zorgde echter voor een extreem ongemakkelijk moment: ‘Hallo zwarte mannen!’

Onduidelijke redenen

Blijkbaar vond de Mol het relevant om na de opening de benoemen dat er ’twee zwarte mannen’ aan de tafel zaten. hij verwees hierbij naar Akwasi en Alain Clark. Waarom hij dit deed was onduidelijk. Wat wel duidelijk was, was het feit dat het een extreem ongemakkelijk moment was.

Johnny probeerde zichzelf nog te redden, maar dit resulteerde in nog meer ongemakkelijkheid: “Ik wou even zeggen: wat een heerlijk gemêleerde tafel. Ik zit hier met twee knappe zwarte mannen en luister, education is bliss, ik vraag het voor een witte vriend, zeg ik het dan goed?”

Ongemakkelijk gesprek

Akwasi was lichtelijk verbaasd: “Wat zeg je dan precies goed?” Johnny: “Ik zit hier met twee lekkere zwarte mannen.” Akwasi probeerde het nog lachend een beetje te sussen: “Ja, als dat is wat je wil zeggen, en het is ook zo, oké!”

Wat ons betreft heeft Johnny zichzelf compleet belachelijk gemaakt met deze uitspraken. Blijkbaar zocht hij verbroedering door het benoemen van de huidskleur van zijn twee gasten. Alsof er iets extreem uitzonderlijks gebeurde in de studio: “Ik vind het ook lastig en ik wil het graag goed zeggen, daarom zeg ik: ‘Education is bliss.’”

Akwasi: “Ja, ik vind het mooi wat je zegt en dat is ook de reden waarom wij Zwart heten. Zwart gaat kleur voorbij, zwart is alle kleuren mengen en dan krijg je iets wat geen kleur meer is. Zwart gaat letterlijk kleur voorbij.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven