Akwasi kondigt officieel zijn nieuwe zender Omroep Zwart aan

De Omroep Zwart van Akwasi gaat vrijdag van start met een online muziekmarathon van ongeveer 168 uur. Op de website van Omroep Zwart is va vrijdag 26 november tot vrijdag 3 december muziek te horen van muziekhelden die onderbelicht zijn.

Officiële omroep

Op 1 januari 2022 is Omroep Zwart een officiële publieke omroep. Maar hun doel is om het publiek al zo snel mogelijk kennis te laten maken met de omroep. Ze willen dat het vertrouwd gaat voelen. Ze hebben ook verschillende ambassadeurs bij de omroep, dit zijn bekende mensen en verschillende dj’s.

Arie Slob, mediaminister, verleende de zender van Akwasi officieel de status van aspirant-omroep. Dit wil zeggen dat ze vijf jaar lang programma’s mogen maken voor de publieke omroep. Wel zijn er verschillende opmerkingen, er waren namelijk twijfels over de journalistieke onafhankelijkheid van de omroep.

Akwasi heeft namelijk een keer een EO-journalist onder druk gezet omdat hij niet tevreden was over de manier van interviewen. Als omroepen zich niet aan de regels houden, dreigen ze het recht te verliezen om te mogen uitzenden.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven