Ajaxfans willen opnieuw losgaan: ”Alles laten staken”

Afgelopen zondag werd Ajax-Feyenoord vakkundig de nek omgedraaid door supporters die de vernedering tegen de Rotterdammers niet langer konden aanzien. Ze besloten om er zelf voor te zorgen dat de KNVB geen andere optie meer had dan staken.

Staken

We hebben allemaal wel meegekregen hoe dat verliep. Het begon met een plastic bekertje op het veld, al snel gevolgd door fakkels. Dat gebeurde twee keer.

Op het moment dat het duel gestaakt werd, stond Feyenoord met 0-3 voor. Het had zomaar 0-7 kunnen worden, als de fans daar niet tussen waren gekomen.

Iedereen boos

Gisteren besloot de KNVB om het restant van het duel morgen te laten uitspelen. Zonder publiek zullen er nog 35 minuten in de Johan Cruijff ArenA afgewerkt worden.

Daar was Ajax het in eerste instantie niet mee eens. Het is lachwekkend dat de Amsterdammers daar uberhaupt moeilijk over gingen doen, na wat er gebeurd is.

Ajax

De club overwoog zelfs juridische stappen tegen de KNVB. De ‘Godenzonen’ zouden morgen eigenlijk spelen tegen Volendam in een heuse degradatiekraker. De palingboeren weten dat Ajax makkelijk te pakken is nu, en zagen door het besluit van de KNVB die kans in rook opgaan.

Ook Feyenoord is niet blij dat het voor 35 minuten naar Amsterdam moet. Als het aan de Rotterdammers had gelegen, zou de 0-3 de eindstand zijn.

Nieuwe acties

Afijn, niemand is dus echt gelukkig met het besluit van de KNVB. Maar als we Andy van der Meijde mogen geloven, gaan de Ajax-fans vrolijk door met actievoeren.

Met het vertrek van Sven Mislintat is de eerste pion weliswaar vertrokken, maar dat zou niet voldoende zijn. De oud-speler van de club stelt dat de fans ook andere mensen bij de club willen zien opstappen. Het gaat om de raad van commissarissen.

Derhalve zijn er gesprekken uitgelekt waarin Ajaxfans laten weten dat ze van plan zijn om elke wedstrijd te laten staken, net zo lang tot ze hun zin krijgen.

De eerste acties worden verwacht tijdens de eerstvolgende thuiswedstrijd. Dat had dus tegen FC Volendam moeten zijn. De eerstvolgende wedstrijd in de ArenA, staat gepland voor 8 oktober. Dan komt AZ Alkmaar naar gehavende Amsterdammers.

Over de auteur

Scroll naar boven
------DEBUG------