Ajax nog dieper in crisis: ook in Europa kan het team van Steijn niet winnen

Ajax nog dieper in crisis: ook in Europa kan het team van Steijn niet winnen

Soms zit het mee, en soms zit het tegen. Na drie dramatische wedstrijden in de Eredivisie, heeft Ajax ook in de Europa League niet kunnen winnen. De Amsterdammers waren er dichtbij, maar Olympique Marseille vertrok met een punt uit de ArenA.

Ajax – Olympique Marseille

Zoals gezegd gaat het de equipe van trainer Maurice Steijn niet voor de wind. Sven Mislintat, die vanavond niet op de tribune zat in verband met een onderzoek naar transfers die hij heeft gedaan, investeerde voor tientallen miljoenen in de selectie. Tot op heden werpt het geen vruchten af.

Vanavond had de ommekeer moeten worden. De Amsterdammers begonnen prima aan het duel, met snelle goals van Forbs en Berghuis.

Binnen een mum van tijd deed Marseille iets terug.  Nog voor rust veegde Aubameyang de 2-2 achter de kansloze Gorter. In de tweede helft kwam Ajax andermaal op voorsprong.

Kenneth Taylor, die behoorlijke kansen miste, had het vizier ditmaal wel op scherp staan. Maar de Fransen toonden opnieuw veerkracht en pegelden de 3-3 binnen.

Niet best

In het restant van de wedstrijd kregen beide teams nog wel kansen. Debutant Silvano Vos pakte nog een rode kaart. Ajax is met een puntje tegen een team dat ook niet al te best presteert in Europa niet best gestart. Het zal voor Maurice Steijn alleen nog maar moeilijker worden.

Zondag wacht de clash met landskampioen Feyenoord. De Rotterdammers verkeren in uitstekende vorm, en wisten dinsdag in de Champions League nog met 2-0 van Celtic te winnen.

 

Scroll naar boven