Ajax keihard vernederd en door amateurclub uit de beker geknikkerd

Ajax

Dacht iedereen dat met de komst van John van ’t Schip het lek ein-de-lijk boven was, blijkt amateurclub Hercules een maatje te groot in de KNVB-beker. De Amsterdammers werden hard bij de neus genomen, met een 3-2 nederlaag als resultaat.

De bookmakers waren vooraf duidelijk: wie zijn geld op Ajax zou zetten, zou nauwelijks iets verdienen. Voor winst van Hercules kreeg je per ingezette euro, een bedrag van 51 euro terug.

Er zullen maar weinig mensen ingezet hebben op Hercules, maar wie dat wel heeft gedaan lacht de ballen uit zijn broek.

Wedstrijdverloop

De nieuwe held van Hercules heet Tim Pieters. De speler bracht zijn club comfortabel naar een 2-0 voorsprong tegen de amateurs van Ajax.

Althans, het zijn eigenlijk dikbetaalde voetballers die zichzelf vedetten vinden en allemaal dromen van een stap naar een topclub.

Tot aan de 83e minuut stond het 2-0 voor Hercules. Brian Brobbey en Chuba Akpom brachten de stand terug naar 2-1 en 2-2, maar uit een vrije trap in de 94e minuut gingen de amateurs er alsnog met de volle buit vandoor. En dat doet pijn bij iedereen die Ajax lief heeft.

Op het Instagram-account van de club gaat het inmiddels helemaal los. Spelers worden voor vanalles uitgescholden en de fans willen dat de voltallige directie aftreed.

Dat gaat niet gebeuren. Voor fans van andere clubs: in de tweede seizoenshelft is er nog het nodige cabaret te verwachten uit Amsterdam.

Nu is het tijd voor vakantie. De spelers van Ajax zullen wel moe zijn.

 

 

Scroll naar boven