Airco kopen? Dit is waarom je dat NIET moet doen

Denk jij aan het aanschaffen van airco? Dit is waarom je dat NIET moet doen

Airconditioning wordt steeds populairder in Nederland. Dat heeft natuurlijk ook te maken met de steeds hoger wordende temperaturen. Verkoeling is dan natuurlijk hartstikke welkom. Maar helaas is het niet alleen maar dolle pret…

Allereerst blijkt een airco een aanslag op het milieu. Dat vinden wij niet, maar dat vindt Milieu Centraal, de gids die voor alles in het leven zo’n beetje een meer duurzaam alternatief heeft. Een airco bevat koelmiddelen met HFK’s. De stoffen die hierin zitten, worden niet afgebroken door de ozonlaag.

Daarmee draagt een airoconditioning dus bij aan het broeikaseffect. En daar is bijvoorbeeld Rob Jetten niet zo blij mee.

Energieverbruik

Als je het niet voor het milieu wilt laten, denk dan aan je energierekening. Een airconditioning is een energieslurpende veelvraat. Kost klauwen vol geld.

Kortom: niet goed voor het milieu en ook niet goed voor je portemonnee. Maar ondertussen wil je het wel graag lekker koel hebben, toch?

Alternatieven

Tsja, nu komt het. Vind jij bovenstaande redenen genoeg om niet aan een airco te beginnen, dan is er een alternatief. Let op: dit is geen hogere wiskunde of zo.

Airco kopen? Dit is waarom je dat NIET moet doen

Wat moet je doen? Koop een ventilator en zet deze aan. Deze verbruikt veel minder energie en werkt pas echt top als je er koude flessen water voor zet / voor hangt. Ook een mogelijkheid is je huis lekker koel houden door overdag gordijnen en ramen te sluiten.

Zo, nu ga je geld besparen.

 

Laat een reactie achter

Scroll naar boven