Sommige mensen schreeuwen er tijdens de daad flink op los: ‘aaaaah’. Maar heeft iemand zich eigenlijk wel eens afgevraagd waarom we dat doen? Waar is het eigenlijk goed voor en waarom kreunt een vrouw vaak meer dan een man?
Wel, daar is nu eindelijk een antwoord op gekomen. Om maar direct met de deur in huis te vallen: hoeveel je kreunt zegt niets over hoeveel je ervan geniet.
Natuurlijke reactie
Heel simpel gezien is kreunen een natuurlijke reactie. Als je ooit een stel schildpadden het met elkaar hebt zien doen, dan weet je genoeg.
Mensen zijn eigenlijk exact hetzelfde. Wanneer je intens geniet, verlies je de controle over je lichaam. Sekscoach Gigi Engle zegt: ”Dan maak je daarbij geluiden die je niet had verwacht.”
Waar is het goed voor?
Dat gezegd hebbende, is het natuurlijk ook ergens goed voor. En wat blijkt? Het helpt je lichaam om sneller een orgasme te bereiken. Wanneer je jezelf helemaal laat gaan, flink kreunt en diep inademt, zorgt dat voor een betere bloedcirculatie en meer opwinding.
En dan nog even dit, want vrouwen kreunen vaker (en ook harder) dan mannen. En niet alleen je eigen orgasme heeft er baat bij, ook dat van je partner.
Kreunen is namelijk een manier om aan te geven dat ’t goed voelt wat hij/zij/hen doet. In online filmpjes op sites die voor volwassen oogjes bedoeld zijn, wordt er flink wat af geschreeuwd door actrices. Dat is dus niet voor niets. Thuiskijkers zijn daardoor geneigd sneller klaar te komen.
Uit onderzoek blijkt wel dat 87 procent van de vrouwen in een heterorelatie kreunt om hun partners’ zelfvertrouwen een boost te geven. En 66 procent om ‘m te helpen klaarkomen.
Makaken doen ’t ook
Ook een grappig resultaat uit het onderzoek: de meeste vrouwen krijgen een orgasme tijdens het voorspel, maar kreunen meer of harder tijdens of vlak voor het mannelijk orgasme. En daarin zijn we niet de enigen: vrouwelijke makaken (je weet wel, die apen met knalrode gezichten) doen ’t ook.
Bron: AndC