Agent vergeet dat hij moet de-escaleren en gaat los op motorrijder

Agent vergeet dat hij moet de-escaleren en gaat los op motorrijder

Gisteren was het heerlijk vertoeven in ons land. Helaas kon niet iedereen genieten van het weer. Maar bij sommigen was de hitte hen letterlijk naar de bol gestegen. Zo gaat er een video rond waarop een agent te zien is die zich, nouja…niet zo netjes gedraagt.

De-escaleren

Wanneer je gaat solliciteren bij de p0litie, leer je op de opleiding dat de-escaleren toch wel heel belangrijk is. Heeft heeft geen nut om jezelf als een dolle stier te gedragen.

Dat verergert zaken alleen maar. Als agent dien je ervoor te zorgen dat mensen kalmeren. Pas als het ernaast uitziet dat dit niet gaat lukken, mag er gepast worden gehandeld.

VOOR NIKS HE!

In onderstaande video, die behoorlijk hard gaat op VKMag, zien we een oververhitte man in zwart-geel uniform die een motorrijder staande heeft gehouden.

Agent vergeet dat hij moet de-escaleren en gaat los op motorrijder

We zien niet wat eraan vooraf is gegaan, maar de agent is heel erg boos en begint direct te duwen. De filmer, die uit zijn auto springt, bemoeit zich ermee.

De agent wordt ervan beticht de motormuis zonder reden wat petsen te hebben gegeven. ”Je staat op camera he. Je mept hem voor niks he. VOOR NIKS!”

Rijbewijs a.u.b

Daarop mag de videomaker ook ‘even blijven staan’. Pas na het duw- en trekwerk wordt de motorrijder naar zijn rijbewijs gevraagd.

Hoe dit gezellige onderonsje op een zomerse zondag is afgelopen is niet bekend. Maar dat de wetsdiender de-escaleren niet als prioriteit heeft gesteld, is wel duidelijk.

Bron + Beeld: VKMag

Scroll naar boven