Agent die op boerenzoon Jouke (16) schoot meldt zich ziek: ”Hij kan niet meer”

Agent die op boerenzoon Jouke (16) schoot meldt zich ziek: ''Hij kan niet meer''

De politieagent die afgelopen dinsdag op de pas 16-jarige Jouke Hospes uit Akkrum vuurde, heeft zich ziekgemeld. Volgens De Telegraaf zit de man er compleet doorheen en is hij niet in staat om te werken.

Hoofdcommissaris Gery Veldhuis heeft de bewuste agent thuis opgezocht en trof ”een gebroken man” waarmee het ”erg slecht” gaat.

Schorsing niet nodig

Dat de man überhaupt een kogel afvuurde op een tiener, vindt Veldhuis niet ernstig genoeg om de agent te schorsen. ”Hij voelde een forse dreiging tijdens de protestactie tegen het stikstofbeleid”, aldus Gery die zelf liever geen oordeel over de situatie wil vellen.

Collega’s van ‘de gebroken man’ vinden de hele situatie ”flink waardeloos”, zo stelt Veldhuis die ook kritiek uit op Jouke. ”Ik vind dat iemand van die leeftijd daar op dat tijdstip nie thuishoort met een trekker voor dergelijke doeleinden. Je kunt er wel hooi mee gaan ophalen, maar demonsteren is niet normaal.”

Enorme blunder van politie

Hoewel er op hem werd geschoten en Jouke werd beticht van het inrijden op een agent (en daarvoor zelfs een nacht in de cel doorbracht), is het Openbaar Ministerie tot de conclusie gekomen dat de tiener niks verkeerd heeft gedaan. De zaak tegen hem is geseponeerd en Jouke wordt dus niet vervolgd.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven