Afgrijselijk: Jongeren tuigen verstandelijke beperkte man af

Afgrijselijk: Jongeren slaan verstandelijke beperkte man van fiets

Ontzettend tragisch nieuws vanuit Enschede. Volgens het Algemeen Dagblad en Hart van Nederland heeft een grote groep jongeren gisteren een geestelijk beperkte man volledig in elkaar getrapt. Buurtbewoners zijn in shock.

Het incident vond plaats bij een bushalte in de wijk Helmerbroek in Enschede. De verstandelijk beperkte man fietste langs de groep, die hem begon te pesten en uit te lachen.

Daarna bereikte de situatie een absoluut dieptepunt. De jongeren begonnen de man uit te schelden en trapten hem daarna van zijn fiets.

Wat er daarna gebeurde, gaat elk voorstellingsvermogen te buiten. Volgens een getuige gingen er in totaal zes jongeren op de man zitten, waarna ze hem klappen gaven.

Niemand aangehouden

Buurtbewoners melden dat de man al lange tijd wordt vernederd door de jongeren. Niemand doet er iets aan. Er kwamen meerdere politieauto’s op het incident af.

Maar er is helemaal niemand aangehouden. En dat terwijl de daders bekend zijn bij meerdere instanties. Een bewoners is duidelijk: ”Ze doen er helemaal niets aan.”

Sterker nog, er vindt zo vaak overlast plaats dat men inmiddels gestopt is met het maken van meldingen. Het vertrouwen jegens instanties is totaal verdwenen.

Buurt is bang

Buurtbewoners willen tegen het Algemeen Dagblad wel praten, maar doen dat anoniem. Zij vrezen ook door de jongeren aangepakt te worden als ze met hun naam in de krant komen.

Een vrouw zegt: ”De man wordt al lange tijd lastiggevallen door de groep. Wat heb ik met hem te doen. Hij is altijd de klos. Ze maken hem helemaal gek. Ik vind het zo zielig.”

Meerdere delicten

Het voorval van gisteren kan in een lange rij met incidenten geschaard worden. Gisteren brachten wij het nieuws dat een man die zijn hondje uitliet, zonder reden door twee Nieuwe Nederlanders tegen de grond werd gemept. Ook zijn hondje kreeg het zwaar te verduren.

Hiervoor zijn inmiddels wel meerdere minderjarige jongens in de boeien geslagen. Hen wacht een pittig gesprek en meer niet.

Scroll naar boven