Advocate shockeert slachtoffer na bizarre uitspraak over verkrachter: ‘Die is niet goed wijs’

In België wordt onthutst gereageerd op een uitspraak van advocate Christine Mussche. De raadsvrouw staat een 19-jarige student bij. Ben C. trok vorig jaar een 29-jarige zwangere vrouw van haar fiets, sloeg haar, randde haar aan en verkrachtte het slachtoffer. 

Vier jaar cel

De dader werd uiteindelijk ontmaskerd nadat het gerecht een foto van hem had verspreid. Het Openbaar Ministerie neem neemt de zaak hoog op. De aanklager omschrijft C. als een ‘seksueel roofdier wanneer hij heeft gedronken’. Het OM eist 4 jaar cel, waarvan een deel met probatie-uitstel, zo meldt Het Nieuwsblad.

‘Doodgewone jongen’

Hoewel Mussche erkent dat haar cliënt deze feiten heeft gepleegd, omschrijft zij de student als een ‘doodgewone jongen’.

De advocate stelt bovendien dat er overmatig alcoholgebruik aan zijn daden vooraf was gegaan. ”Hierdoor kreeg hij een black-out en was hij zich niet bewust van wat hij aanrichtte.”

Ben C. uit Hove
Ben C. uit Hove

Tweede kans

Mussche zou graag zien dat de rechtbank niet alleen naar het slachtoffer kijkt, maar ook naar de dader. ”Hij verdient gezien zijn jonge leeftijd een tweede kans in de maatschappij.”

De advocaat van het slachtoffer kan zijn oren niet geloven. ”Voor iemand die een zwangere vrouw van haar fiets sleurt, bepotelt en verkracht, durft men de probatie-opschorting vragen. Onbegrijpelijk en shockerend voor de slachtoffers.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven