Advocaat Joran van der Sloot deelt zeer heftig nieuws

Joran

Joran van der Sloot, de belangrijkste verdachte in de onopgeloste verdwijning van de Amerikaanse tiener Natalee Holloway in 2005, is zwaar te grazen genomen in de Peruaanse gevangenis waar hij verblijft. Dat meldt zijn advocaat aan ABCNews.

Van der Sloot wacht momenteel op uitlevering aan de Verenigde Staten, waar hij zal moeten voorkomen voor de dingen die hij heeft aangericht inzake de moeder van Natalee, Beth Holloway.

De Nederlander zit een 28-jarige straf uit in de Challapalce-gevangenis in Peru, vanwege het om het leven brengen van de 21-jarige studente Stephany Flores.

Benderegels

Zijn Peruaanse advocaat, Maximo Altez, laat aan ABCNews weten dat hij niet gelooft dat de gedetineerden Joran aangepakt hebben vanwege bovenstaande daad.

Hij denkt dat het te maken heeft met ‘regels van de bendes’ die gelden binnen het complex. Joran zou zichzelf daar niet aan gehouden hebben.

Medische afdeling

Joran verblijft dit moment op de medische afdeling. Om die reden zal Altez het Peruaanse ministerie van Justitie verzoeken zijn client zo snel mogelijk over te plaatsen.

Natalee Holloway

Joran zal in de Verenigde Staten terechtstaan voor afpersing van de familie Holloway. Hij zou in 2010 contact opgenomen hebben met Beth, de moeder van Natalee.

Hij zou haar beloofd hebben de locatie van het stoffelijk overschot van Natalee te onthullen, in ruil voor niet minder dan 250.000 dollar. Hiervan zou 25.000 dollar vooraf betaald worden.

De advocaat van Beth, John Q., ontmoette Van der Sloot in een hotel op Aruba. Daar overhandigde hij hem 10.000 dollar contant, terwijl Beth eigenhandig 15.000 dollar overmaakte naar de bankrekening van Joran van der Sloot.

Verhaal veranderd

Vervolgens veranderde van der Sloot naar verluidt zijn verhaal over de avond dat hij met Natalee Holloway was geweest, zo zeiden aanklagers.

Volgens Joran had hij haar opgepakt, terwijl zij dat niet wilde. Hij zou haar vervolgens op de grond hebben gegooid. Toen zou haar hoofd een rots hebben geraakt. Dat zou ze volgens Joran niet overleefd hebben. En zo verandert Joran steeds het verhaal.

Scroll naar boven