Advocaat doodrijder Paolo F. legt schuld deels bij slachtoffers

Breaking: Gruwelijke details carnavalsdrama Strépy uitgelekt

De advocaat van de Belgisch-Siciliaanse doodrijder Paolo F. is van mening dat de snelheid van waarmee zijn cliënt drie dagen geleden op een groep carnavalisten inreed, geen verschil had gemaakt. ”Vijftig of negentig kilometer per uur, dat had niets uitgemaakt.”

Advocaat Frank Discepoli lijkt er alles aan te willen doen een eventuele vervolging van Paolo F. te voorkomen en zet hiervoor in op meerdere fronten.

Fragementarische herinneringen

Gisteren nog beweerde hij dat zijn cliënt slechts ‘fragmentarische herinneringen aan het drama in het Belgische dorpje Strépy-Bracquegnies heeft. De verdachte zou zich niets meer kunnen heugen. De advocaat spreekt kwade opzet dan ook tegen. ”Dit was absoluut niet zijn bedoeling. Hij kan niet verklaren wat er is gebeurd, omdat hij het niet meer weet.”

Afgeleid

Waar de advocaat van neef en passagier Nino eerder verklaarde dat deze ten tijde van het ongeval ‘lag te slapen’, zegt de raadsman van Paolo dat zijn cliënt was afgeleid door diezelfde Nino, die wel iets ‘ingedommeld’ zou zijn. ”Hij keek dus naar rechts en niet naar de weg.”

Slachtoffers hielden zich niet aan regels’

Alle beschuldingen aan het adres van Paolo ten spijt, volgens Discepoli zitten de carnavalsvierders ook fout. Hij stelt de vraag waarom zij midden op de weg zijn gaan lopen, zonder enige signalisatie. ”Hoe snel mijn cliënt ook reed, hij had hen nooit kunnen ontwijken.”

Op de vraag waarom Paolo honderden meters is doorgereden na de eerste aanrijding zegt de advocaat: ”Hij was in shock.”

Maximaal 5 jaar cel

De onderzoeksrechter besloot om Paolo F. aan te houden op verdenking van onvrijwillige slagen en verwondingen met dodelijke afloop. Er is dus sprake van een zwaar ongeval, maar dus niet van een opzettelijke daad. De bestuurder riskeert daarvoor een gevangenisstraf van maximum vijf jaar.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven