Adidas laat mannen voortaan poseren in vrouwenkleding

Adidas laat mannen voortaan poseren voor vrouwenkleding

Het populaire merk Adidas heeft een opvallende move gemaakt. Voor de nieuwe collectie badpakken, is besloten om een man te laten poseren. Dit valt erg slecht bij vrouwen, die het gevoel hebben uitgewist te worden.

Je kunt er tegenwoordig niet meer om heen. Transgenders zitten overal. In de politiek, op het Songfestival en zelfs in de sport. Zo worden voetballers bijvoorbeeld opgezadeld met een of andere band. Wie deze weigert te dragen krijgt meteen kritiek van de woke-gemeenschap.

Pride-collectie

Afijn, bij Adidas werken er ook mensen die zich hard maken voor de genderneutrale zaken. Zo heeft Adidas nu een heuse ‘Pride-collectie’ gelanceerd.

En dus is er nu een man te zien die met borsthaar rondhuppelt in een badpak. Adidas vindt dat heel normaal. De man is tevens te zien in jurken.

Hoewel de ontwikkelaars er vast heel tevreden over zijn, geldt dat zeker niet voor talloze vrouwen. Zij zijn woedend over deze manier van promotie.

Het gaat zelfs helemaal los op Twitter, waar inmiddels de hashtag #boycottadidas trending is. Podcastmaker Graham Allen is ‘klaar met Adidas’, zo schrijft hij in hoofdletters.

Transvrouw

Eerder was Nike al de gebeten hond toen Dylan Mulvaney, een transvrouw, in een reclamefilmpje sport-bh’s promootte. De brouwer van Budweiser-bier maakte gebruik van hetzelfde model en kreeg ook de volle laag. Het compleet doorslaan in het woke-gedoe lijkt volledig verkeerd te vallen.

Adidas heeft zelf nog niet gereageerd op de ophef.

Scroll naar boven