Adelynn (7) zit gevangen in het lichaam van een jongetje, gaat verder als meisje

Adelynn (7) zit gevangen in het lichaam van een jongetje, gaat verder als meisje

De zevenjarige Adelynn uit het Brabantse Made werd geboren als een jongen, maar volgens haar ouders weet het kind al sinds haar derde levensjaar dat ze in ‘het verkeerde lichaam‘ zit. Toen vertelde ze dat ze later moeder wilde worden.

Adelynn speelt graag met poppen, is dol op dansen, heeft roze als lievelingskleur en wil later graag bij K3. Ohja, en ze wil dus moeder worden.

Erkenning

Haar ouders Arne en Ashton zijn vol begrip. ”Als je kind zich niet thuisvoelt in zijn of haar lichaam, dan ga je op zoek naar erkenning”, aldus Ashton. ”Ik heb van dichtbij meegemaakt hoe het is om niet jezelf te kunnen zijn. Op mijn 15e maakte mijn vader na 42 jaar bekend dat hij eigenlijk homoseksueel is.”

Ashton vervolgt: ”Mijn moeder wist van zijn worstelingen met zijn geaardheid. Ik wens mijn dochter diezelde steun toe en wil dat zij zich nu al volledig gesteund voelt.”

Tattoo van naam

Adelynn koost vorig jaar kerst haar nieuwe naam. Wanneer ze haar geboortenaam hoort, wordt ze boos of verdrietig. En ze wil ook dat haar moeder de tattoo van die naam laat weghalen. Ashton vindt dat wel jammer: ”We vonden die naam zo mooi.”

Adelynn (7) zit gevangen in het lichaam van een jongetje, gaat verder als meisje
Dochter Adelynne in het oranje t-shirt, foto afkomstig van Facebookpagina Arne Broeders.

Genderdysforie

De ouders hebben anderhalf jaar geleden contact gezocht met het Centrum Jeugd en Gezin. De genderpoli van het UMC Amsterdam zagen volgens Ashton ”serieuze signalen voor genderdysorie”. Inmiddels staat Adelynn op de wachtlijst voor een intakegesprek.

Daaropvolgend moet de transitie gaan plaatsvinden. ”Moeder worden op een biologische manier gaat waarschijnlijk niet lukken. Maar een mooie en sterke vrouw, dat wordt ze ongetwijfeld.”