Actrice Wieteke van Dort deelt hartverscheurend nieuws met haar fans

wieteke van dort

Twee weken geleden, enkele dagen na haar 81e verjaardag, kreeg Wieteke van Dort het nieuws dat ze ongeneeslijk ziek is. Dit meldt De Telegraaf. Bij de actrice is kanker met uitzaaiingen vastgesteld, en de kans op herstel is uiterst gering. Ondanks deze sombere vooruitzichten probeert de altijd optimistische Wieteke, die onzekere weken tegemoet gaat, zich niet al te veel zorgen te maken over haar ernstige situatie.

Ziekte van Wieteke van Dort

Wieteke van Dort kampt al maanden met gezondheidsproblemen. De actrice en zangeres, bekend van kinderseries als Oebele, De Stratemakeropzeeshow en Het Klokhuis, en vooral geliefd als haar alter ego Tante Lien, voelde zich al geruime tijd niet fit. Ze was uit haar doen.

Tegen haar gewoonte in moest ze verschillende optredens en afspraken annuleren. Volgens Wieteke kwam dit door een hardnekkige griep waar ze maar niet van leek te herstellen. “Ik heb een stevige verkoudheid opgelopen, waar ik maar niet overheen kom”, verklaarde ze toen.

Wieteke van Dort - Nasi Goreng LIVE 1980

Kans op terugkeer is klein

Toen eerder deze maand bleek dat het niet om een griep ging, maar om kanker, vroeg Wieteke haar secretaresse Hanneke de Graaf om haar agenda leeg te maken. De kans dat de comédienne ooit nog op het podium zal terugkeren, is klein. Wieteke van Dort, geboren in 1943 in Surabaya, Nederlands-Indië, heeft een lange en veelzijdige carrière gehad. Ze begon als zangeres en actrice in de jaren 60 en werd al snel een bekende verschijning op televisie.

Haar alter ego Tante Lien, een nostalgisch personage dat herinneringen aan het oude Indië opriep, maakte haar immens populair. Naast haar werk voor televisie en theater, heeft Wieteke ook meerdere albums uitgebracht en boeken geschreven. Haar warme persoonlijkheid en humor hebben haar een geliefde figuur in de Nederlandse cultuur gemaakt.

Scroll naar boven