Action verlaagt de prijzen van 2.500 producten

Action verlaagt de prijzen van 2.500 producten

Bij Action betaal je al hartstikke weinig voor spullen uit het assortiment, en de winkelketen heeft besloten om nog eens 2.500 producten in prijs te verlagen. En dus kun je nu nog goedkoper shoppen bij Action. En daar wordt massaal op gereageerd.

Action verlaagt prijzen

Action verlaagt de prijzen omdat naast grondstoffen, ook de transportkosten lager zijn geworden. En dus wil men dat jij daar direct van kan meeprofiteren.

Action verlaagt de prijzen van 2.500 producten

Eind vorig jaar besloot de koopjesketen de prijzen van 900 producten naar beneden bij te stellen, en nu is dus besloten om nog eens 2.500 producten goedkoper te maken. In totaal is daarmee ongeveer 40 procent van het assortiment nu echt voor een prikkie te bemachtigen.

Om hoeveel producten het specifiek gaat, kan woordvoerder Lucie Hoopman niet zeggen. Het gaat namelijk om een bepaalde productgroep, maar om producten door het gehele assortiment.

Lagere kosten

Afgelopen zomer werden de transportkosten, maar ook energie en grondstoppen een stuk voordeliger. Eerder steeg dat nog, waardoor producten weer duurder werden.

Wat mooi is, is dat Action de gestegen kosten slechts gedeeltelijk heeft doorberekend aan klanten. Een fors gedeelte werd voor eigen rekening genomen. Cijfers zijn niet beschikbaar, maar woordvoerder Hoopman benadrukt dat de winkelketen zoveel mogelijk zelf heeft opgevangen.

Action verlaagt de prijzen van 2.500 producten

Omzet gestegen

Action ziet steeds meer klanten. De omzet van vorig jaar in winkels die in 2022 ook open waren, steeg met 16,7 procent. En dat heeft slechts voor elf procent te maken met hogere prijzen. De overige 89 procent is te verklaren doordat er simpelweg meer producten werden verkocht.

De Action is dus goed bezig. Gisteren schreven wij nog een artikel over een bedrijf dat probeert te concurreren met Action en dat gaat om Die Grenze.

Scroll naar boven