Utrecht geshockeerd door ‘fluitende’ actievoerders op klaarlichte dag

protest universiteit utrecht

In Utrecht heerst grote verontwaardiging door het gedrag van enkele linkse activisten die onlangs in het openbaar bepaalde ‘fluitende’ handelingen verrichtten nabij een lokaal café. Burgemeester Dijksma veroordeelde dit als schaamteloos en vergeleek het met ‘Sodom en Gomorra.’

Actievoerders in Utrecht

Deze individuen waren onderdeel van een grote groep van ongeveer duizend krakers, ravers en pro-Palestina betogers die een route door de stad volgden met de intentie een gebouw te bezetten.

Bezoekers en medewerkers van Café Concours waren getuige van een opmerkelijk tafereel waarbij een activist in een geel vest op de stoep lag met ontblote onderkleding, terwijl een vrouwelijke demonstrant naast hem knielde en hem een persoonlijk fluitconcert gaf.

‘Oneerbiedig en zonder schaamte’

De actie werd pas gestopt toen de bar eigenaresse de handhavers inschakelde. Volgens omstanders waren veel van de betogers onder invloed van verdovende middelen. Er was een vergunning verleend voor de bijeenkomst. Burgemeester Dijksma uitte haar ongeloof over het gedrag in een brief aan de gemeenteraad:

“De manier waarop mensen zich gedroegen was onverklaarbaar, oneerbiedig en zonder schaamte, wat haaks staat op de principes die ze beweren te ondersteunen.” Dijksma gaf aan dat de mobiele eenheid niet eerder kon optreden vanwege een tekort aan handhavers in de stad. Tegelijkertijd vonden er bezettingen van universiteitsgebouwen plaats door anti-Israël betogers.

Wat betreft de schade veroorzaakt door demonstranten die universiteitsgebouwen bezetten, rapporteerde een woordvoerster van de Universiteit Utrecht dat deze beperkt was. De universiteit plant geen aangifte van huisvredebreuk omdat de focus lag op de-escalatie.

Benieuwd naar de pikante beelden? Die kan je HIER bekijken!

Scroll naar boven