Actiegroep wil 3.000 boomklimmers opleiden die ingezet kunnen worden bij protesten

Actiegroep wil 3.000 boomklimmers trainen voor protestactie

Actiegroep ‘Amelisweerd niet Geasfalteerd’ organiseert aanstaande maandag een officiële bomenklim-training. De groep is boos over een mogelijke verbreding van de A27 bij Amelisweerd. Als de gemeente niet luistert naar hun eis, zullen zij in de bomen klimmen in een poging het plan te verhinderen.

Om in bomen te kunnen klimmen, heb je mensen nodig. De actiegroep claimt in totaal al 3.000 aanmeldingen te hebben ontvangen van mensen die vrijwillig in bomen willen klimmen.

Al tientallen jaren discussie

De plannen om de snelweg te verbreken liggen er al tientallen jaren. Voor het toevoegen van een extra rijstrook, moet een deel van het naastgelegen bos worden gekapt. Dit is tegen het zere been van veel Utrechtse natuurliefhebbers, die het stuk bos willen behouden.

Klimmers paraat

Met de bomenklim-training wil ‘Amelisweerd niet Geasfalteerd’ alvast voorbereidingen treffen voor wanneer het moment aanbreekt dat er daadwerkelijk gekapt dreigt te gaan worden. Een woordvoerder van de actiegroep zegt: ”De trainers zijn goefende klimmers die zelf trainingen hebben gevolgd en veiligheid voorop stellen.”

Zoals het natuurvrienden betaamt, wordt er door klimmers rekening gehouden met eventuele verstoring van aanwezige broedplaatsen. Bovendien wordt er gegarandeerd dat moeder natuur geenszins te lijden heeft onder de klimdrang van de demonstranten.

Ter versterking van de troepen, heeft ‘Amelisweerd niet Geasfalteerd’ contact opgenomen met de boomklimmers die ruim een week in de boom zaten in het Limburgse Sterrenbos. Zij weten namelijk heel goed hoe je in een boom moet klimmen. De Mobiele Eenheid haalde hen uiteindelijk uit de boom.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven