Achtbaan ontspoort, bezoekers vallen uit attractie

Achtbaan ontspoort, bezoekers vallen uit attractie

In de Zweedse hoofdstad Stockholm heeft vandaag een zeer schokkende gebeurtenis plaatsgevonden in pretpark Gröna Lund.

Ontspoord

Tijdens een ritje in de achtbaan Jetline ontspoorde de wagon, waardoor alle bezoekers uit de attractie vielen. Een vrouw (35) heeft het niet overleefd.

Negen andere personen, waaronder meerdere kinderen zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Drie van hen zouden er slecht aan toe zijn. Dat meldt het Zweedse Aftonbladet.

Annika Troselius, communicatiemanager van het park, meldt dat er aan de noodrem van de achtbaan was getrokken. Meer kon ze op dit moment nog niet kwijt.

Ooggetuige

Direct na de gebeurtenis is besloten alle bezoekers naar huis te sturen. Het park is logischerwijs gesloten. Een van de ooggetuigen is ontzettend geschrokken.

”Ik vertrouwde al geen achtbanen en nu ga ik er al helemaal nooit meer in. Je leest steeds vaker dat er wat mis gaan en ik ben niet van plan dat risico te nemen.”

Onderzoek

Er is een grootschalig onderzoek opgestart. Het park zal pas weer open gaan als dat onderzoek is afgerond. Volgens Troselius ligt de focus op het welzijn van de betrokkenen.

De woordvoerder wil wel kwijt dat de attractie altijd heel betrouwbaar is geweest. Er zouden nooit eerder technische mankementen zijn geweest. ”De attractie heeft precies gewerkt zoals hij zou moeten werken. Helaas is er ergens iets misgegaan. We zijn allemaal in shock.”

Jetline

De Jetline werd geopend op 23 april 1988. De reusachtige achtbaan is 800 meter lang en 30 meter hoog. De topsnelheid ligt op 90 kilometer per uur.

Scroll naar boven