Abbie kijkt op tegen de kerst: ”Ik kan mijn kinderen geen cadeautjes geven

Abbie kijkt op tegen de kerst: ''Ik kan mijn kinderen geen cadeautjes geven

Abbie Palmer heeft na het betalen van haar vaste lasten een bedrag over van 600 pond per maand. Ze stelt daardoor niet voldoende geld te hebben om haar kinderen een mooie kerst te kunnen geven.

Kerst

Abbie (30) werkt fulltime in een callcenter en onthult in een tranentrekkende video dat ze onlangs de Aldi uit moest lopen omdat ze geen geld had voor boodschappen.

Nadat ze alle rekeningen heeft betaald, heeft ze een bedrag over van 600 pond. En daarmee komt ze niet uit. De vrouw uit het Britse Wolverhampton weet dat ze het beter heeft dan anderen.

Normaliter geeft ze naar eigen zeggen 300 pond per kind uit aan kerst. Dit jaar heeft ze dat terug moeten schroeven naar 100 pond per kind.

Geld

Abbie, een moeder van een 12-jarige dochter en een zoon van zes, is boos op de minister-president. ”Waarom verdient die man zoveel en krijgt hij zoveel voordelen?”

@babii93x♬ original sound – Abbie

”Mijn boodschap aan de regering is om hun financiele voordeeltjes te laten vallen waar belastingbetalers voor kromliggen. Ik ga niet naar de dokter die voor mij wordt betaald, ik krijg geen gratis lunch, heb geen tweede huis. Het is echt heel erg.”

Ziekgemeld

Abbie is momenteel trouwens niet aan het werk. Ze heeft zich ziekgemeld en denkt dat ze bloedarmoede heeft. Ze gaat niet naar de dokter, omdat ze geen geld heeft voor eventuele medicatie.

”Ik kan mijn eigen gezondheid niet eens betalen. Zelfs dertig pond voor medicatie heb ik niet. Dus ik wacht af tot ik weer beter wordt.”

Ik kan niets!

Abbie is zich er naar eigen zeggen van bewust dat ze het beter heeft dan menigeen. Ze wil echter duidelijk maken dat heel veel mensen geld tekort komen.

”Ik verdien niet eens een minimum salaris, maar ik houd net genoeg over voor boodschappen en benzine in mijn auto. En dat is het. Soms kan ik op stap, maar alleen naar een pub waar ik vroeger heb gewerkt. Daar krijg ik een gratis drankje, of iemand anders betaalt het.”

Niemand heeft het makkelijk

Abbie zegt dat ze niemand kent die het financieel niet lastig heeft. Ze betaalt 450 euro aan huur, terwijl gas en elektriciteit haar 150 pond per maand kosten.

Ook moet ze 130 pond per week betalen voor schoolontbijt en naschoolse opvang. ”En dan wil je de kinderen ook nog naar een sport brengen. Dat gaat niet.”

”Ik heb dus maar 600 pond over per maand. Ik kan mijn kinderen daarmee alleen maar een rotleven geven. ”Het is echt niet voldoende.”

 

 

Scroll naar boven