Aantal salmonella-infecties na eten Kinder Surprises loopt steeds verder op

Aantal salmonella-infecties na eten Kinder Surprises loopt steeds verder op

Het aantal salmonella-infecties als gevolg van het eten van Ferrer-producten zoals Kinder Surprises loopt steeds verder op. Inmiddels zijn er honderden mensen ziek geworden, vooral jonge kinderen. Volgens het ECDC staat het aantal meldingen momenteel op 324 en er komen nog steeds gevallen bij.

De meldingen zijn afkomstig uit maar liefst 12 verschillende landen, zo meldt de Europese gezondheidsdienst. Er zijn grote zorgen over, aangezien meer dan 40 procent van de zieken vanwege de infectie moest worden opgenomen in een ziekenhuis.

Ellende

Het Verenigd Koninkrijk had de primeur met betrekking tot de eerste salmonella-infecties. Begin vorige maand kwam naar buiten dat mensen hun besmetting hadden opgelopen na het eten van Kinder-chocolade. Het epicentrum van de uitbraak is terug te leiden naar de Ferrero-fabriek in Aarlen (België).

Aantal salmonella-infecties na eten Kinder Surprises loopt steeds verder op

NVWA: Eet geen Kinder-chocolade

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwde vorig maand al om geen enkel kinder-chocolaatje meer te nemen, dat afkomstig is van de fabriek in Aarlen. Die waarschuwing geldt nog steeds. Salmonella is een bacterie die vooral voorkomt in voedsel. De meeste mensen die de infectie oplopen, worden er niet erg zien van. Bij kinderen en ouderen is het risico op een ernstige darminfectie echter groter.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven