Aantal besmettingen explodeert: ”Situatie ontspoort”

Aantal besmettingen explodeert: ''Situatie ontspoort''

Zorgwekkend nieuws, want het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen is vandaag opgelopen tot 907 en dit is het hoogste niveau sinds 19 oktober. Dat stelt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. De situatie dreigt enorm uit de hand te lopen.

Verpleegafdelingen

Verpleegafdelingen hebben het momenteel het meest druk. Binnen minder dan een maand is het aantal coronapatiënten er fors gestegen van 300 naar 859. De komende weken zou dat getal nog verder kunnen oplopen tot meer dan 1.000, zo meldt het LCPS.

Intensive care

De situatie op de intensive cares voor mensen met covid was lange tijd stabiel, maar ook daar loopt het volledig uit de hand. Gerekend werd op een kleine toename, maar binnen twee weken tijd is het aantal patiënten daar gestegen van twintig naar bijna vijftig. Dat is meer dan verwacht. Het LCPS ging er vorige week nog van uit dat de ic’s half maart bijna veertig mensen met corona zouden herbergen.

In de afgelopen dag zijn 191 mensen nieuw in een ziekenhuis beland met een coronabesmetting. Dat is de hoogste instroom sinds half oktober.

Scroll naar boven