Aangeslagen jongetje eist afscheid van ‘nerd-emoji’

Aangeslagen jongetje eist afscheid van 'nerd-emoji'

De brildragende tiener Teddy uit Engeland heeft het niet bepaald naar zijn zin. Dat komt doordat er een emoji bestaat die heel veel op hem lijkt. 

Emoji

Tenminste, dat vindt Teddy zelf. En daarom voert hij nu actie tegen de ‘nerd-emoji’, die gekenmerkt wordt door een bril en grote voortanden. Het jongetje vindt dat met deze emoji een negatief stigma in stand houdt. En dus eist Teddy dat de emoji verdwijnt.

‘Nerd face’

De emoji wordt officieel aangeduid als ‘nerd face’. Teddy wordt er des duivels om: ”Ik haat die tandjes”, zo merkt hij op in een video.

Om zijn woorden kracht bij te zetten, is de jongen een petitie begonnen. Hij heeft al zo’n 2.000 handtekeningen opgehaald.

Wie tekent daar nou voor, zou je zeggen. Wel, volgens Teddy draagt de emoji bij aan de gedachte dat brildragende mensen automatisch worden gezien als nerds.

”Wij vinden mensen met brillen juist heel erg cool en we zijn bezorgd dat mensen die voor het eerst een bril dragen, bang worden dat ze op een konijn lijken.”

Andere emoji

Teddy wil niet alleen af van de ‘nerd face – emoji’. Hij heeft in de tussentijd zelfs al een nieuw ontwerp gemaakt. Hierbij is een vrolijk gelaat te zien zonder konijnentanden.

Sterker nog, het poppetje wordt gekenmerkt door een fraaie glimlach. Dat heeft Teddy toch maar mooi even voor elkaar.

Scroll naar boven