Aangereden boer heeft hoop fans: Meer dan 100.000 euro gedoneerd

Verongelukte boer heeft hoop fans: Meer dan 100.000 euro gedoneerd

Over het ongeluk van boer Bert, dat afgelopen woensdag op de A12 gebeurde, bestaan een aantal versies. Er wordt gesproken van een aanrijding tussen Bert’s trekker en een vrachtauto, terwijl andere media in hun berichtgeving spreken van een ’te hoge’ klep.

Hoe dan ook: Bert, zijn vrouw en zijn dochter raakten alledrie gewond. Het gezin reed terug naar huis na eerder op de dag mee te hebben gedaan aan het boerenprotest in Stroe.

Revalidatie duurt maanden

De verwondingen van Bert vallen niet mee. Gisteren werd hij voor de tweede keer geopereerd. En hoewel de operatie goed is gegaan, ziet het er niet goed uit voor de boer. Mogelijk neemt de revalidatie zelfs maandenlang in beslag. Maar het werk moet ondertussen doorgaan…

Crowdfunding

De familieleden van het gezin besloten daarom tot het opzetten van een inzamelingsactie. Met het geld kan Bert straks een nieuwe tractor kopen en/of de steun betalen.

Maar niemand had gerekend op een stortvloed aan donaties. Binnen twee dagen hebben meer dan 3.400 mensen een gift gedoneerd; het bedrag komt inmiddels uit boven de 100.000 euro. De initiatiefnemers zijn dolblij. Overigens zijn ze dat ook met alle beterschapswensen en steunbetuigingen. ”De kans is groot dat er heel lang hulp nodig zal zijn op de boerderij, gezien Bert’s verwondingen.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven