Wist jij dat DIT wordt gebruikt om ongedierte te bestrijden?

Gelukkig staat het voorjaar weer voor de deur. Betekent dat de deuren straks weer wagenwijd open staan om het huis te voorzien van frisse lucht. Mensen hebben weer zin om naar buiten te gaan en de winterjas wordt weer terug in de kast gehangen. Niet alleen mensen genieten van het voorjaar, maar ook dieren. De meeste dieren (ongedierte) wat in de winter in jou huis verblijft, gaat met het voorjaar weer naar buiten.

Hartstikke fijn natuurlijk dat het ongedierte langzaam maar zeker weer verdwijnt, maar als het weer volgende week weer omslaat wil je toch weten hoe dat ongedierte weer tegenhoudt je huis in te kruipen.
Wat veel mensen niet weten is dat het niet nodig is om dure sprays te kopen die vol chemicaliën zitten om dat ongedierte weg te houden. Het is namelijk ook zo opgelost met een aantal theezakjes.

Het enige wat je nodig hebt is munttheezakjes. Je zet de munttheezakjes en plaatst ze daarna door het huis heen. Zet de theezakjes vooral op plekken waar je vaak spinnen of ander ongedierte tegenkomt.
Het meest efficiënt is om vier theezakjes per hoek neer te leggen. Binnen twee a drie dagen is het ongedierte weg.

Naast dat de theezakjes ongedierte bestrijden is het muntthee natuurlijk ook erg lekker! Ben je nou toch niet zo’n fan van muntthee kun je ook geur olie gebruiken. Doe een aantal druppeltjes geur olie in een spuitbus en spuit op de plekken waar je last hebt van ongedierte. Voor je het weet is het ongedierte weg.

Laten we hopen dat we dit middeltje pas in de herfst weer nodig hebben en dat het voorjaar lekker aanhoud!