Deze vader heeft een een ode aan alle ouders en een les voor mensen die zich irriteren aan gillende kinderen

Je kent het wel. Zit je net in een leuk restaurant met die vriendin die je al tijden niet hebt gezien, begint er opeens een kind te huilen. Erg vervelend. Nog vervelender is wanneer je een date hebt. Zit je net samen aan je voorgerecht en door over geïnteresseerd te doen probeer je het gesprek gaande te houden. Dan kun je op dat moment niet nog een huilend kind naast je verdragen. Erger nog een kind wat naast je komt staan en je begint aan te staren onophoudelijk. Heel erg ongemakkelijk, want nu staart niet alleen je date naar je, maar ook dat kind!

Begrijp mij niet verkeerd. Ik houd van kinderen en wil over een aantal jaar echt een erg graag een kind, maar ‘vervelende’ kinderen van een ander.. alsjeblieft niet.
Veel kinderloze mensen zien dit zo. Kinderen die huilen zijn vervelend. Kinderen die vervelend zijn, zijn vast niet goed opgevoed of de ouders kunnen geen grip krijgen op hun koters (al is dit praktisch hetzelfde). Toch moet ik eerlijk zeggen dat na het onderstaande verhaal voorbij te hebben zien komen op het internet, ik anders ben gaan denken over deze ‘vervelende’ kinderen en vooral hun ouders.

Deze vader van een prachtige dochter besloot om een ode te geven aan alle ouders. Want zijn dochter wordt door mensen weleens als ‘vervelend’ of ‘irritant’ gezien.

Samen met zijn vrouw gaat Clint Edwards weleens uiteten en dan neemt hij vaak zijn dochter mee. Een tweejarig meisje dat net als alle kinderen soms wat moeite heeft met stilzitten én luisteren.

Zo ook de dag dat Edward en zijn vrouw met haar uiteten gingen bij Red Robin een Amerikaanse keten. Tijdens het eten is wordt zijn dochter wat onrustig en na haar verschillende keren te hebben uitgelegd dat zij geen kippenbotjes naar andere tafels mag gooien begint ze luidkeels te huilen en om zich heen te slaan. Na een aantal minuten zonder resultaat haar terecht te wijzen stappen Edward en zijn vrouw op.
De blikken die zij vervolgens krijgen in het restaurant zijn neerbuigend en boos. Ook ziet hij opluchting dat ze (eindelijk) op stappen.

Wanneer Edward in de auto zit blijft het tafereel wat zich in het restaurant af speelde telkens opnieuw af. Al die blikken van die mensen. Hij besluit er een Facebookbericht over te schrijven wat al snel viral gaat. Hij schreef het volgende;

‘Momenteel zit ik met mijn dochter in de auto terug van een avond te hebben gedineerd in de Red Robin. Helaas moesten wij vroegtijdig vetrekken omdat mijn dochter een woedeaanval kreeg. Ik besloot daarom het eten na een aantal minuten van oorverdovend gegil te beëindigen. Terwijl ik nu in de auto naar huis zit krijg ik de blikken van jullie (waarschijnlijk) kinderloze mensen maar niet uit mijn hoofd. Boosheid en opluchting zijn de emoties die ik voornamelijk tegenkwam op mijn weg naar buiten. Jullie zeiden niets, maar ik hoorde jullie denken; “Leer je kind opvoeden!” en “Deze ouder kan geen controle krijgen over zijn kind!”. Dat klopt. Want peuters zijn lastig. Soms zit ik met mijn handen in het haar. Maar om mijn dochter te leren wat wel en niet mag moet ik haar wel de kans geven. Ik moet haar leren dat zij geen andere mensen mag en kan lastigvallen in een restaurant. Ik kan haar dit alleen leren wanneer wij in een restaurant zitten. Door dingen met haar te doen, leer ik haar normen en waarden. Leer ik haar andere te respecteren. En dat gaat één keer fout, twee keer en misschien nog wel honderd keer, maar uiteindelijk leert zij het. Zo hebben jullie ouders dat ook geleerd. Zo ben jij ook opgevoed. Zo voed jij (waarschijnlijk) jouw kinderen ook op.

Dus hoe ‘vervelend’ de kinderen in een restaurant soms ook kunnen zijn. Kijk niet neer op de ouders. Oordeel niet meteen. Maar begrijp dat dit ouderschap is. Dat dit kind ooit ook in een restaurant zit en zich wellicht ‘irriteert’ aan een huilend kind. En ondanks de blikken van vandaag. Van jullie. Heb ik een geweldige avond gehad met mijn prachtige dochter.

Dat neemt niemand mij meer af!’