Alle bestuurders stappen uit hun auto’s midden op de snelweg en de reden zal je versteld doen staan.

Het volgende filmpje lijkt uit een film te komen. Een film waarbij het einde van de wereld te zien is wel te verstaan of waarbij je ziet dat de mensheid opeens wordt overgenomen door aliens. Je zult nu erg benieuwd zijn en vast denken dat dit een vreemd filmpje is, maar dat is het helemaal niet. Het is een prachtig filmpje, maar iets wat wij totaal niet gewend zijn. Helaas, want voor de oorlogen in het Midden-Oosten sluit de Westerse wereld nog steeds vaak zijn ogen.

Na 9/11 in Amerika en ‘Je suis Paris’ in Frankrijk wordt het ook tijd voor een herdenking aan alle duizenden slachtoffers in het Midden-Oosten. Helaas helpt ook Facebook niet met het delen van je profielfoto in de kleuren van een Afghaanse vlag bijvoorbeeld. Toch moet er meer stil worden gestaan bij de slachtoffers die er nog steeds dagelijks vallen vanwege de verschrikkelijke oorlog.

Dit filmpje van Tel Aviv laat zien hoe je ook de slachtoffers kunt herdenken. Even alleen aan hun denken en niets anders doen, zelfs niet als je op de snelweg rijd!