Ophef in Engeland, waar een Britse vrouw ruim twee jaar werd behandeld tegen huidkanker maar achteraf helemaal niets bleek te mankeren.
Er was een foute diagnose gesteld. Tegen Sky News laat Megan Royle nu weten dat ze het niet kan geloven, maar ook nooit enige uitleg heeft gekregen.
Moedervlek
Het begon allemaal met een moedervlek. Megan ontdekte dat een moedervlek op haar arm groter werd, begon te jeuken en korstjes kreeg.
Doctors told me I had cancer and made me go through two years of gruelling treatment – but I NEVER had disease https://t.co/AQ7R7cs2c8 #Doctors #told #cancer #years #gruelling #treatment #disease Megan Royle told doctors in 2019 a mole on her upper arm had increased in size The…
— tv2club (@tv2club) October 18, 2023
De huisarts verwees haar door voor onderzoek naar een dermatoloog. Nadat er een biopsie was afgenomen, kreeg ze van de arts te horen dat ze huidkanker had.
Ook een twee biopsie bracht dat aan het licht. Een andere specialist meende een melanoom te herkennen bij Megan. En dus moest er behandeld worden.
Behandeling
Royle onderging daarna verschillende behandelingen en bij een daarvan werd een stuk van twee centimer ‘aangetast weefsel’ verwijderd.
Doordat meerdere behandelingen haar vruchtbaarheid konden aantasten, liet Megan eicellen invriezen. In 2021 verhuisde ze en ging daardoor naar een ander ziekenhuis.
Daar werden haar dossiers en scans nogmaals bekeken, waarna er aan het licht kwam dat haar voormalige specialisten een verkeerde diagnose hadden gesteld.
Ja, sorry
Megan raakte daardoor ‘helemaal van de kaart’. ”Aan de ene kant was ik wel opgelicht, maar ik voelde me erg gefrustreerd en tegelijkertijd kwaad.”
”Twee jaar lang heb ik gedacht dat ik ziek was. Ik heb talloze behandelingen ondergaan. En plotseling kreeg ik te horen dat er een fout is gemaakt.
Schikking
Inmiddels heeft Megan een schikking getroffen. ”Het spijt ons ten zeerste voor het leed dat mevrouw Royle is berokkend. We bieden onze excuses aan”, aldus een woordvoerder.
Maar enige uitleg? Die krijgt Megan niet. Zo is het voor haar nog steeds niet duidelijk hoe het kon gebeuren dat twee artsen het bij het verkeerde eind hadden.