We hebben deze vrijdag weer een mooie video voor je gevonden. In het filmpje doet een jongedame haar beklag over het kei- en keiharde leven in Nederland.
Het meisje neemt de video op in haar auto. Vanonder haar nepwimpers kijkt ze de camera in. “Is dit gewoon echt het volwassen leven?” vraagt ze. Volgens haar werkt ze ‘letterlijk’ twaalf uursdiensten om te overleven.
Ergens is er dan toch helaas wel iets fout gegaan in haar schoolcarrière, want een werkdag die om negen uur ’s morgens begint en om vijf uur ’s middags stopt? Ja meid, die duurt toch echt maar acht uurtjes.
‘Echt mentaal’
“Be so f*cking forreal”, roept ze uit. “Zeg maar… Die elke dag negen tot vijf werken: sorry maar mensen, dat is het toch gewoon niet?”
Dan wijst ze erop dat ook nog eens de helft van haar salaris naar de belasting gaat. Terwijl je over al je aankopen en acties al belasting moet betalen. “Dit is gewoon echt mentaal”, briest ze.
Bakkie pleur
“Ik drink heel de dag koffie. Nu snap ik waarom mensen heel de dag ‘die bakkie pleur’ drinken ja. Zwarte koffie… Nu snap ik het. Het is gewoon echt niet anders dan”, zegt ze in de video die hier verscheen.
Wat doet Wim-Lex eigenlijk?
“En dan willen jullie mij uitleggen dat koning Willem-Alexander, die niks doet ja, kom me niet uitleggen, want ik doe meer dan die man, ja, dat hij gewoon even 55,9 miljoen krijgt, alsof het níks is hè? Like, my man betaalt niet eens belasting! What the f…”
De 40-urige werkweek
De vijfdaagse, 40-urige werkweek zoals we die kennen, werd in 1926 geïntroduceerd door Amerikaans entrepreneur Henry Ford.
Hij voerde een experiment uit om te zien of zijn werknemers productiever zouden zijn door elke dag van 9 tot 5 te werken in plaats van 10 uur per dag. Het bleek effectief te zijn.