In Rotterdam is maandag een jongetje van elf jaar flauwgevallen op school omdat hij niets had gegeten. De leerling van basisschool Catamaran was ondervoed. Hij verklaarde dat zijn familie geen geld meer had en het weekend niets had gegeten.
In Nederland leven steeds meer mensen onder de armoedegrens. De prijzen voor levensonderhoud schieten omhoog en met de huidige prijzen is het voor veel gezinnen moeilijk te behappen.
Geld was op
Volgens het NRC Handelsblad dacht de leiding op school dat het kind flauwviel doordat hij ziek was. Hij had hoofdpijn en voelde zich duizelig.
Toen de juffrouw de moeder van het kind opbelde, kreeg ze een mededeling die door merg en been is gegaan. Volgens de moeder van het kind was haar zoon niet ziek.
”Sorry, maar ons geld was aan het eind van de week op. We hebben daardoor het gehele weekend niets kunnen eten”, zo vertelde de verdrietige moeder.
Hulp
Leerkrachten hebben geschokt gereageerd, maar hebben een hartverwarmende daad verricht en zijn in actie gekomen. Een van de leraren is naar de supermarkt gegaan.
Hij heeft boodschappen gehaald, deze ook zelf betaald en onopvallend bij het gezin langsgebracht zodat niemand zich hoeft te schamen.
PVV-leider Geert Wilders heeft het tragische nieuws vernomen en heeft ziedend uitgehaald naar premier Mark Rutte en zijn rechterhand Sigrid Kaag:
Armoede in Nederland 2023
Armoede in Nederland begint een steeds grotere vorm aan te nemen. Naar schatting leven er in Nederland zo’n 830.000 mensen, waarvan 220.000 kinderen in armoede.
Verwacht wordt dat dit aantal snel zal stijgen; in 2024 zullen we de tragische grens van 1.000.000 mensen bereieken die arm is.
Dat blijkt uit gedegen onderzoek van Kassa, uitgevoerd op 1 mei van dit jaar. Zij concluderen dat de helft van alle mensen die in armoede leven, meer dan 167 euro tekortkomen voor essentiële zaken zoals wonen, verwarming, kleding en voeding.