Kimberly (37) vraagt uitgezette Marokkaan (30) ten huwelijk, overheid vertrouwt het niet

Kimberly (37) vraagt uitgezette Marokkaan (30) ten huwelijk, maar de overheid vertrouwt het niet

Kimberly Vander Roost is kapot van verdriet. De 37-jarige Belgische wil dolgraag met haar Marokkaanse verloofde Khalil Kheir (30) trouwen, maar de overheid geeft geen toestemming omdat zij denken dat het om een schijnhuwelijk gaat.

Kimberly (37) vraagt uitgezette Marokkaan (30) ten huwelijk, overheid vertrouwt het niet

Khalil werd in 2017 het land uitgezet. Hij verbleef illegaal in België en werd teruggestuurd naar Marokko. Daar verblijft hij nu al ruim 5 jaar.

Relatie

Kimberly leerde Khalil een paar weken voordat hij België werd uitgeknikkerd kennen. De twee kregen pijlsnel een relatie, ondanks dat hij haar direct vertelde dat hij geen papieren had en illegaal in het land verbleef. Ze wilden zich daarom snel als samenwonend koppel laten registreren.

Dat mislukte. De overheid vond het nogal vreemd. Daarop besloot Kimberly om Khalil ten huwelijk te vragen. Maar toen werd Khalil ineens opgepakt. Op 2 oktober 2017 werd hij naar een gesloten instelling in Merksplas gebracht. ”Ik kon hem slechts een minuut zien. Het was zo onverwacht.”

Advocaat

Kimberly huurde een advocaat in, die zij betaalde, maar de overheid was onverbiddelijk: Khalil mocht niet blijven en op 21 december werd hij teruggevlogen naar Marokko.

”We zijn ten einde raad. Ik ga soms bij hem op bezoek maar ik wil dat hij in België komt wonen. We hebben ons inmiddels verloofd in Marokko en we willen er ook trouwen. De Marokkaanse autoriteiten schuiven het echter door naar België en zij beweren dat ik alleen maar met hem wil trouwen zodat hij een verblijfsvergunning krijgt. De autoriteiten spreken van een ‘schijnhuwelijk’ en geven geen toestemming.”

Khalil is lief en zacht

De overheid vindt het ook vreemd dat Kimberly bijna 8 jaar ouder is en dat zij hem ten huwelijk heeft gevraagd in plaats van andersom. Alle seinen staan op rood.

Kimberly weerspreekt het beeld dat er van Khalil geschetst wordt. ”Hij zit al sinds 2017 in Marokko en anderen beslissen over onze toekomst. Khalil is een lieve en zachte man.”

Scroll naar boven