OMT wilde eigenlijk strengere en snellere maatregelen

Het OMT (Outbreak Management Team) adviseerde het kabinet in de eerste instantie om de sluitingstijd van de horeca al om 22:00 van kracht te laten worden. In de nacht van vrijdag werd het rapport van de deskundigen gepubliceerd. Toch besloot het kabinet uiteindelijk anders.

SLuitingstijd horeca 00:00

Hoewel het advies was om de aanscherpingen al om 22:00 van kracht te laten worden, besloot het kabinet toch anders. Wel stond in het advies van het OMT om de openingstijd om 06:00 te laten zijn. Wat wel opvalt is dat het OMT de maatregelen eigenlijk per direct in wilde laten gaan, op vrijdag.

Dit besluit zorgde er uiteindelijk voor dat de nacht van vrijdag een drukke was op veel uitgaansgelegenheden. Er waren met Testen voor Toegang al 180.000 tests ingepland. Veel mensen hadden dus het plan om helemaal los te gaan. Dit zorgde er uiteindelijk weer voor dat al die 180.000 mensen geen afstand hoefde te houden van elkaar.

Waar Testen voor Toegang eerst nog een waterdicht systeem leek te zijn, kwamen de lekken al gauw naar boven. Dit zorgde op z’n beurt voor massale corona uitbraken in steden als Amsterdam, Enschede en Groningen. Er werd veelvuldig misbruik gemaakt van het systeem door jongeren.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven